Circ în USR. Membrii plecați din partidul #REZIST acuză conducerea de dictatură: „Alegerile interne, doar de formă!”

Din ce în ce mai mulți analiști politici și foști membri din USR susțin că formațiunea creată în stradă, de ONG-iști, sub deviza #REZIST, este o „mare păcăleală". Membrii care plecat din partidul „Barna-Cioloș" au început, pe rând, „să dea din casă".

01 mai 2023, 12:49
Circ în USR. Membrii plecați din partidul #REZIST acuză conducerea de dictatură: „Alegerile interne, doar de formă!”

Printre foștii membrii USR care au povestit în presă ceea ce se întâmplă în controversata formațiune politică se numără Adrian Slabu. Formațiunea care a scăzut în sondaje în ultimii ani de la 23% – ultimele europarlamentare la 9% – cele mai recente sondaje se clatină din temelii.

Haosul de la guvernare și ruptura taberelor Barna – Cioloș și-a spus cuvântul, se pare. Mai mult, Adrian Slabu a confirmat faptul că alegerile interne din USR sunt de formă. Practic, „se știe de dinainte cine, ce și cum”.

 

Dictatură în USR?! Circ în partidul #REZIST

 

Demagogia și stilul totalitar al celor etichetați de către adversarii politici drept „neomarxiști” nu mai pot fi ținute ascunse sub preș, a avertizat Adrian Slabu.

„Nu există proiecte! Alea sunt doar pe hârtie, nimic nu se concretizează și nici nu se va concretiza. Ei vor doar să vândă niște povești nemuritoare ca să crească în sondaje, atât. E dezastru în interior, vor pleca tot mai mulți. În USR, democrația e doar precizată verbal, în fizic e dictatura”, au transmis membrii din interiorul partidului, citați de BZI.

 

Conducerea USR, acuzată de demagogie, de foștii membri

 

Pe lângă lipsa de transparență, conducerea USR este acuzată și de incapacitatea de a duce la bun sfârșit sau chiar demara proiectele promise electoratului.

„Îmi doresc să fac parte dintr-un partid în care inclusiv alegerile interne să fie democratice. Când am fost în celălalt partid (n.r. – USR), campaniile interne erau de formă ca să pară că ar fi democratice. Mai mult decât atât, nu se concretizau nici proiectele, acestea erau inexistente”, a mai dezvăluit Adrian Slabu, fost membru USR.

Acum, Slabu face parte din cealaltă tabără #REZIST, partidul REPER, creat de către Dacian Cioloș (ex – PLUS).