Circ la o biserică din Valsui. Preotul care trebuia să oficieze o cununie religioasă şi un botez, mort de beat la slujbă

Un preot din Vaslui, care trebuia să oficieze o cununie religioasă și un botez,  a venit mort de beat. Supărați, oamenii i-au reproșat preotului că a uitat de cele sfinte. Nervos, părintele i-a dat afară din biserică și s-a iscat un circ de pomina, chiar în lăcașul sfânt.

02 mai 2018, 06:08
Circ la o biserică din Valsui. Preotul care trebuia să oficieze o cununie religioasă şi un botez, mort de beat la slujbă

Ziua care ar fi trebuit sã fie una extrem de frumoasã si de neuitat pentru o mireasă aflatã în scaunul cu rotile, a fost un adevãrat cosmar.

Mirii, nasii dar si nuntasii au asteptat ore bune ca preotul sã înceapã cununia religioasã. De beat ce era, preotul Mãrcutã a adormit în altar fiind surprins de nuntasi.

Nasii cuplului si evident si ai micutului care trebuia botezat, veniti tocmai din Ialomita, au fost şocaţi când, dupã douã ore de asteptare, si-au dat seama cã preotul nu este în stare nici sã stea în picioare, cu atât mai putin sã oficieze vreun serviciu religios.

Revoltati, nuntasii i-au reprosat preotului lipsa de responsabilitate, iar acesta s-a simtit lezat, asa cã i-a dat afarã si a închis lãcasul de cult.

Nasii, mirii si nuntasii au fost nevoiti sã apeleze la autoritãti pentru ca nunta si botezul sã se poatã oficia în altã bisericã.

Preotul este cunoscut opiniei publice, dupã alte isprãvii: a încins grãtarele în cimitirul satului si a lãsat niste tineri sã facã curãtenie în bisericã, care au pus de o sedintã foto pe scaunul episcopului. De aceastã datã însã, preotul a comis-o rãu! Mahmur, acesta nu a venit la bisericã nici a doua zi, duminicã 29 aprilie, când ar fi trebuit sã tinã Sfânta Liturghie. Preotul a motivat spunând cã a suferit o crizã renalã si cã a fost la spital. Surprizã însã, în urma verificãrilor s-a constatat cã preotul Marius Mãrcutã nici nu a cãlcat pe la spital în aceste zile, scrie vremeanoua.ro.