Circa 2,4 miliarde de persoane din întreaga lume nu au acces la instalaţii sanitare corespunzătoare

Circa 2,4 miliarde de persoane din întreaga lume nu au acces la instalații sanitare corespunzătoare, iar peste un miliard sunt obligate să își facă nevoile în natură, expunându-se unor boli și altor pericole, avertizează Organizația Națiunilor Unite, citată de Reuters.

16 nov. 2015, 13:27
Circa 2,4 miliarde de persoane din întreaga lume nu au acces la instalaţii sanitare corespunzătoare

La lansarea campaniei pentru Ziua Mondială a Toaletelor, la 19 noiembrie, ONU a declarat că instalațiile sanitare precare cresc riscul de boli și de malnutriție la copii și a cerut ca femeile și fetele, în special, să aibă acces la toalete sigure și curate.

„Una din trei femei din întreaga lume nu are acces la toalete sigure”, a indicat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, într-o declarație.

Potrivit Națiunilor Unite, deși este suficientă apă proaspătă pe planetă pentru toată lumea, „politicile economice proaste și infrastructura slabă” fac ca în fiecare an, milioane de oameni — majoritatea copii — să moară în urma contractării unor boli apărute din cauza instalațiilor sanitare precare, a condițiilor neigienice de trai sau a lipsei aprovizionării cu apă curată.