Circa 500 de mineri din Valea Jiului au intrat în şomaj

Aproximativ 500 de mineri din Valea Jiului sunt şomeri începând de marţi, 8 octombrie. Fiecare angajat disponibilizat va primi suma de 32.500 de lei brut, indiferent de vechimea pe care o are în muncă. Măsura face parte din procesul de restructurare a Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului.

08 oct. 2013, 11:11
Circa 500 de mineri din Valea Jiului au intrat în şomaj

„Cei 489 de mineri care vor fi disponibilizaţi din cadrul SNÎMVJ sunt acum în preaviz, luni fiind ultima zi de lucru. Din data de 8 octombrie le va înceta contractul de muncă. La plecarea din unitate, minerii disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii în valoare de 32.500 de lei brut, ceea ce înseamnă că, după reţinerea impozitului, vor rămâne în mână cu aproximativ 27.300 de lei fiecare”, a declarat Laszlo Domokos, preşedintele Sindicatului Huila din Valea Jiului, citat de mesagerulhunedorean.ro.

Potrivit liderului sindical, cei mai mulţi mineri vor fi disponibilizaţi de la Mina Petrila, de unde vor fi concediaţi colectiv 182 de mineri. De asemenea, de la mina Paroşeni vor pleca 167 de salariați, iar de la Mina Uricani 135 de angajați. Acestora li se adaugă cinci persoane din structura administrativă a societății de închideri de mine.

 Conform contractului colectiv de muncă intrat în vigoare la 1 august, semnat de angajaţii SNÎMVJ, minerii care vor fi disponibilizaţi vor primi suma de 32.500 de lei, brut, indiferent de vechimea pe care o au la locul de muncă.