Circa 500 de sancţiuni aplicate personalului CFR. Află câţi pasageri au fost prinşi fără bilet în 2014

Publicat: Vineri, 26 Septembrie 2014 13:28 // Actualizat: Vineri, 26 Septembrie 2014 13:28 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 500 de sancţiuni au fost aplicate, în 2014, personalului de tren şi au fost identificaţi peste 340.000 de pasageri fără bilet, cărora le-au fost eliberate în tren legitimaţiile de călătorie, în urma unor acţiuni de control întreprinse de CFR Călători şi echipe ale Poliţiei Transporturi Feroviare, informează, vineri, compania.

Foto: stiripesurse.ro

"CFR Călători acordă o atenţie sporită acţiunilor din cadrul campaniei de îmbunătăţire a calităţii călătoriei cu trenul. În acest demers, compania derulează acţiuni care sunt parte din Planul sectorial de acţiune privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015 (SNA) şi care au drept scop atât îmbunătăţirea calităţii serviciilor feroviare pe termen mediu şi lung, cât şi descurajarea călătoriilor fără bilet pe calea ferată. Un aspect important este acordat atitudinii personalului feroviar faţă de călători şi a modului în care îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu angajaţii din funcţii comerciale şi de control", se arată într-un comunicat al companiei, potrivit Agerpres.

În acest context, CFR Călători anunţă că, din această toamnă, a fost prelungit protocolul de cooperare convenit între Ministerul Administraţiei şi Internelor/Poliţia Transporturi Feroviare şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii/CFR Călători. Astfel, personalul CFR Călători beneficiază în continuare de sprijinul reprezentanţilor Poliţiei TF.

"În anul 2014 au fost aplicate aproximativ 500 de sancţiuni personalului de tren şi au fost identificaţi peste 340 de mii de pasageri fără bilet cărora le-au fost eliberate în tren legitimaţiile de călătorie. Ca urmare a rezultatelor încurajatoare ale acestor acţiuni de control întreprinse împreună cu echipe ale Poliţiei Transporturi Feroviare, din această toamnă a fost prelungit Protocolul de Cooperare convenit între Ministerul Administraţiei şi Internelor/Poliţia Transporturi Feroviare şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii/CFR Călători. Astfel, personalul CFR Călători beneficiază în continuare de sprijinul reprezentanţilor Poliţiei TF", se menţionează în comunicat.

De asemenea, CFR Călători face apel la spiritul civic al pasagerilor în legalitate pentru susţinerea acestei campanii semnalând cazuri de ilegalitate la numărul de telefon 0800 88 44 44 - număr apelabil gratuit din reţeaua Telekom România.

"E necesar să conştientizăm faptul că fiecare persoană plătitoare de taxe participă la subvenţionarea transportului de călători cu trenul, iar un efort comun aduce beneficii pentru realizarea unor călătorii civilizate. (...) Menţionăm că acţiunile din cadrul campaniei de combatere a călătoriei fără bilet vor continua şi în perioada următoare în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii reţele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic", se mai spune în comunicat.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CFR personal cfr sancţionat sancţiuni CFR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 sep 14:08
...au fost aplicate, în 2014, personalului de tren şi au fost identificaţi peste 340. Citește mai departe… …read more ...
26 sep 14:03
... Aproximativ 500 de sancţiuni au fost aplicate, în 2014, personalului de tren şi au fost identificaţi peste 340....
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H