Circa 6.000 de oameni au trecut vineri pe la catafalcul Reginei Ana, la Palatul Regal

Membrii Familiei Regale au ajuns vineri seara, în jurul orei 18,00, la Palatul Regal, pentru a veghea la catafalcul Reginei Ana, aflat în Sala Tronului.

12 aug. 2016, 16:58
Circa 6.000 de oameni au trecut vineri pe la catafalcul Reginei Ana, la Palatul Regal

Vineri, aproximativ 6.000 de oameni i-au adus un ultim omagiu Reginei Ana. Oamenii au așteptat răbdători la coadă și câte o oră și jumătate pentru a trece pe la catafalcul Majestății Sale.

Nicoleta Mirescu, născută în 1940, a povestit că „îl poartă pe Rege în suflet”, iar pentru Regină are „toată stima și respectul; a fost deșteaptă, frumoasă și bună„.

Nonagenara Ștefania Baicu, fost cercetător, a spus că Regina Ana a fost un om extraordinar.

Îmi aduc aminte, ultima dată am întâlnit-o la Ateneu. Era deja cu cârjele, dar tot venea la concert. Îmi aduc aminte cu foarte mare plăcere de dânsa, am urmărit-o în toate ieșirile din incinta orașului, a fost un om extraordinar și care repede și-a dat seama de valoarea Regelui„, a afirmat femeia.

Nathan, evreu de origine română, a mărturisit că monarhia este unul dintre lucrurile pe care le respectă, „pentru că Regina Mamă Elena a ajutat poporul evreu în timpul Holocaustului”.

Am venit să aduc un omagiu și să-mi exprim respectul față de această familie și să văd acest palat, să văd capacitatea acestui popor, care este cunoscută și apreciată în Israel„, a spus Nathan.

Zeci de membri ai Asociației pentru Reinstaurarea Monarhiei în România au depus coroane de flori în fața Palatului Regal și s-au închinat în fața catafalcului Reginei Ana.

Regina Ana va fi înmormântată sâmbătă la Curtea de Argeș.

Toți cei care doresc să aducă un ultim omagiu Reginei Ana o mai pot face vineri până la ora 22,00, la Palatul Regal.

Citeşte şi Regina Ana a României va fi înmormântată sâmbătă. Iată PROGRAMUL COMPLET al funeraliilor regale