Circa 8000 de euro, cel mai scump produs cumpărat online de Crăciun. Vezi ce şi-au mai luat românii

Cel mai scump produs cumpărat online şi plătit prin ePayment, cel mai mare procesator de plăţi online din România, s-a ridicat la 8.000 de euro, preţul unui vacanţe, iar cadourile de pe site-urile de reduceri, biletele de avion şi vacanţele de ultimă oră au fost cumpărăturile online cu cea mai mare pondere pentru Crăciunul de anul acesta.

28 dec. 2011, 11:12
Circa 8000 de euro, cel mai scump produs cumpărat online de Crăciun. Vezi ce şi-au mai luat românii

Potrivit unui raport ePayment, în perioada 1-25 decembrie 2011, românii au achiziționat online predominant cupoane de pe site-urile de reduceri (19% din totalul tranzacțiilor), bilete de avion și vacanțe (18% din totalul tranzacțiilor).

Pe locurile următoare în top se clasifică serviciile (8%) și produsele din categoria divertisment (bilete la spectacole) cu o pondere de 4%.

Tranzacţiile online au crescut cu 18%

Totodată, în perioada 1-25 decembrie 2011 numărul tranzacțiilor a crescut față de intervalul de timp similar din 2010 cu aproape 18%, deși tendința de a cumpăra mai mult online în noiembrie decât în luna decembrie s-a menținut și în acest an.

“Internetul nu poate înlocui sentimentul de goană după cadouri, așa cum îl poate resimți oricine a fost la cumpărături în magazinele tradiționale, înainte de Sărbători, dar este, cu certitudine, un mediu unde poți găsi mai multe produse în același loc, unele fiind prezente doar online și unde scapi sigur de aglomerație. Mai mult, poți să joci liniștit rolul de Moș Crăciun secret pentru familie și prieteni, informațiile despre produsele cumpărate fiind cunoscute doar de tine și magazinul online”, spune Mihai Manoliu, Sales Manager ePayment.

Reducerile din ianuarie vor creşte plăţile online cu cardul

“În ianuarie vom observa, dacă ne raportăm la anii trecui, un salt față de luna decembrie căci începe perioada de reduceri iar o parte dintre români își comandă online vacanțele la ski”, adaugă Mihai Manoliu,