CIRCUIT TURISTIC pe lacurile Floreasca şi Tei. În ce stadiu sunt LUCRĂRILE. Când va fi gata

Primăria Capitalei a început lucrările de amenajare a unui circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca, care va cuprinde piste de biciclete, porturi turistice, debarcadere, piscine, dar şi săli pentru activităţi culturale şi agrement. Potrivit primarului general Sorin Oprescu, proiectul va fi finalizat la începutul anului 2016.

21 aug. 2015, 13:58
CIRCUIT TURISTIC pe lacurile Floreasca şi Tei. În ce stadiu sunt LUCRĂRILE. Când va fi gata

„Ne dorim ca acest proiect, derulat cu fonduri europene, sa fie finalizat in primele luni ale anului viitor, avand grija sa respectam toate normele Uniunii Europene. Realizarea proiectului presupune construirea unui adevarat pol turistic in zona lacurilor Floreasca-Tei. Pe langa amenajarea unei ecluze navigabile, se vor construi doua poduri, debarcadere pentru vaporase turistice, dar si doua amfiteatre pentru activitati culturale. Ne dorim sa oferim astfel bucurestenilor, dar si turistilor aflati in Capitala posibilitatea de a beneficia de modalitati de petrecere a timpului liber, la standarde europene„, a declarat, vineri, Sorin Oprescu.

În prezent, lucrările sunt executate în proporţie de 30%.

Proiectul a fost structurat in cadrane de interventie, iar pana in acest moment au fost realizate lucrarile privind crearea celor trei peninsule si lucrarile de decolmatare si de refacere a malurilor, acestea fiind si cele mai complexe tipuri de lucrari. De asemenea se pregatesc lucrarile pentru constructia cladirii polifunctionale (lac Floreasca), pentru pasarela ciclopietonala (lac Floreasca), si ecluza (Floreasca – Tei)„, a declarat vineri Cristina Parvulescu, managerul de proiect.

Proiectul isi propune realizarea unui traseu turistic, structurat in jurul celor 3 modalitati de parcurgere: cu bicicleta, pietonal si nautic. Traseul porneste din Lacul Herastrau, trece prin ecluza in Lacul Floreasca si ajunge, printr-o noua ecluza, in Lacul Tei.

CITEŞTE ŞI Porturi, piscine şi scene plutitoare pe Lacurile Tei şi Floreasca. Cum va arăta şi când va fi gata FOTO

De-a lungul circuitului turistic vor fi amenajate:

• piste de biciclete cu o lungime de 4410 m lineari
• un loc de joacă pentru copii cu o suprafaţă de 832 de mp (Lacul Floreasca)
• o sală poli-funcţională cu o suprafaţă de 260 mp şi o capacitate de 360 persoane (Lacul Floreasca)
• 5 platforme pentru activităţi culturale şi de agrement (4 pe Lacul Floreasca şi 1 pe Lacul Tei), care oferă posibilităţi de filmare, fotografierea peisajului albastru şi verde, relaxare)
• 2 amfiteatre pentru activităţi culturale şi de agrement (1 pe Lacul Floreasca şi 1 pe Lacul Tei)
• 3 piscine destinate agrementului (2 în Floreasca şi 1 în Tei)
• 6 porturi turistice (4 în Floreasca şi 2 în Tei)
• 12 debarcadere (8 pe Floreasca şi 4 pe Tei) pentru ambarcaţiuni mici de agrement şi ambarcaţiuni turistice (vaporaşe, bărcuţe, echipamente pentru wind surf şi kite surf, canoe şi hidrobiciclete).

Proiectul costă 87 milioane lei, din care 24 milioane vor proveni din fonduri europene nerambursabile, iar restul banilor vor fi daţi de la bugetul local.