Circulaţia feroviară, întreruptă pe Valea Jiului, din cauza copacilor căzuţi pe firul de contact

Circulația feroviară este închisă pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, între stațiile Valea Sadului și Lainici, din cauza vântului și a ploilor care au dus la căderi de copaci pe firul de contact, rupându-l, informează, luni, Compania Națională de Căi Ferate 'CFR' SA.

17 oct. 2016, 06:56
Circulaţia feroviară, întreruptă pe Valea Jiului, din cauza copacilor căzuţi pe firul de contact

Până la remedierea defecțiunii, trenurile de călători sunt oprite temporar în gările de pe traseu și vor înregistra întârzieri în graficul de circulație. Momentan patru trenuri de călători se află în această situație și anume: R 2080, R 2081, R 2083, IR 1821.

Furtuna a închis porturile din Constanţa. Vântul a suflat cu putere

„Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA informează că, în cursul acestei dimineți, începând cu ora 4:40, circulația feroviară este închisă (lipsă tensiune la linia de contact) pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, între stațiile CF Valea Sadului — Lainici. Din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile (averse, intensificări ale vântului) au căzut copaci pe firul de contact, provocând ruperea lui”, afirmă compania.

Echipele de intervenție se află la fața locului și desfășoară operațiuni de înlăturare a copacilor căzuți și de remediere a liniei de contact, astfel încât circulația feroviară să poată fi reluată în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță.

Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică.