Circulara care umblă printre poliţişti: Se demarează ‘Operațiunea normă zilnică de amenzi’!

Sindicatul Europol a publicat o circulară care a ajuns la polițiști prin care aceștia vor raporta zilnic numărul de amenzi aplicate.

25 feb. 2021, 14:23
Circulara care umblă printre poliţişti: Se demarează ‘Operațiunea normă zilnică de amenzi’!

Circulara care umblă printre poliţişti. Cei de la Europol consideră că aceasta va fi o presiune foarte mare asupra polițiștilor, pentru că aceștia trebuie să își mulțumească șefii și vor da amenzi cu nemiluita.

Circulara care umblă printre poliţişti: Se demarează ‘Operațiunea normă zilnică de amenzi’!

”ATENȚIE! Normă de amenzi impusă polițiștilor

Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul „vânătorii de amenzi”. Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.

Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.

Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!”, scriu cei de la Europol.

Jandarmii au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție care au protestat, miercuri, în fața Palatului Cotroceni, pentru că au folosit fumigene.

Potrivit Jandarmeriei București, au fost aplicate patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Jandarmii mai spun că au fost identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât și în afara acestuia, iar folosirea lor a îngreunat vizibilitatea participanților la trafic. În acest caz, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru a sesiza organelor competente, existând suspiciunea săvârșirii infracțiunii de folosire fără drept a articolelor pirotehnice.

Sute de polițiști au protestat miercuri la Palatul Cotroceni, alături de alți sindicaliști din sistemul de apărare și ordine publică, față de decizia de înghețare a salariilor și tăierea sporurilor. Câțiva sindicaliști din Poliție s-au certat cu jandarmii: „au primit ordin să ne gazeze”.

Citeşte şi: O petrecere de majorat întreţinută de Florin Salam şi o partidă ilegală de poker, întrerupte de poliţişti. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei