Circulaţia feroviară, blocată în judeţul Alba. Un tren de marfă a deraiat

Circulaţia feroviară pe magistrala 300, între localităţile Cistei şi Blaj, din judeţul Alba, este blocată până luni la prânz, după ce un tren de marfă care transporta piese auto a deraiat.

06 iul. 2015, 07:47
Circulaţia feroviară, blocată în judeţul Alba. Un tren de marfă a deraiat

Potrivit reprezentanţilor CFR Regionala Braşov, trenul de marfă, care era încărcat cu piese auto şi urma să ajungă la Braşov, a deraiat, duminică seară, între localităţile Cistei şi Blaj, din judeţul Alba, după ce unul dintre vagoane a sărit de pe şine, scrie Mediafax.

Mai multe echipe de intervenţie ale CFR Marfă au intervenit la locul accidentului, urmând ca după ce vor repune vagonul pe şine să transporte garnitura de tren la Aiud, unde urmează a fi inspectată tehnic.

O echipă de specialişti va stabili din ce cauză a deraiat trenul de marfă, fiind luate în calcul atât defecţiuni tehnice, cât şi o dilatare a căii ferate din cauza temperaturilor ridicate.

Trenurile care circulă pe această direcţie trebuie să folosească o rută ocolitoare pe Copşa Mică – Sibiu – Vinţu de Jos, Alba Iulia, Teiuş, ceea ce determină întârzieri de până la câteva zeci de minute.

Din fericire, în urma producerii accidentului nu au fost înregistrate victime şi nici pagube materiale importante.

Citeşte şi SUA: Un tren care transporta un gaz inflamabil a deraiat şi a luat foc. 5.000 de persoane, evacuate