Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale, întreruptă UPDATE

Mai multe drumuri naţionale au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, anunţă Centrul Infotrafic. #rtvnet# vă anunţă care este situaţia traficului în timp record.

21 apr. 2017, 03:45
Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale, întreruptă UPDATE

UPDATE 21.30. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (21:30), din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

Judetul Galati:

1. DN24D Balabanesti – Cuca.

Judetul Vaslui:

2. DN26 Găneşti – Blăgeşti;

Precizăm că, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – Agigea şi Midia, au fost redeschise traficului maritim şi fluvial.

UPDATE 20.50 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 20:00, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud – Agigea, au fost redeschise traficului maritim şi fluvial.

UPDATE 20:00 – Traficul rutier, încă întrerupt pe două drumuri naţionale din judeţul Vaslui şi un drum naţional din judeţul Galaţi.

Vineri seară, la ora 19.00, traficul rutier era încă întrerupt pe DN24D Balabaneşti – Cuca, din judeţul Galaţi şi pe drumurile naţionale DN24A Murgeni – Fălciu şi DN26 Găneşti – Blăgeşti, din judeţul Vaslui.

Ultimul drum naţional redat circulaţiei rutiere este DN11A Podul Turcului – Bârlad, din judeţul Vaslui, unde traficul a fost reluat în jurul orei 19.00.

Poliţiştii rutieri precizează că se circulă în condiţii de iarnă şi că recomandă şoferilor să ruleze cu prudenţă

UPDATE 19.45 Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A anunță participanții la trafic că a fost deschis traficul rutier pe DN 11A, începând cu ora 19,00 pe sectorul de drum cuprins între localitatea Podul Turcului (judeţul Bacău) şi localitatea Bârlad (judeţul Vaslui), între km 68+000 – km 94+000.

Au mai fost redeschise pentru circulaţie DN 24, DN 24B, DN 2F- pe sectorele de drum Soleşti –Iaşi, Huşi-Albiţa, respectiv Vadia-Ivăneşti.

Precizăm că în acest moment au mai rămas închise 3 sectoare de drum:

  • DN 24A, Murgeni – Fălciu, km 30+000 – km 50+000;
  • DN 24 D, Bălăbăneşti – Cuca, km 9+140 – km 84+911;
  • DN 26, Oancea – Blăgeşti, km 81+138 – km 92+000.

Vă informăm că în continuare circulația se desfășoară în condiții de iarnă și precizăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

UPDATE ORA 19.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 19:00, în județul Vaslui, traficul rutier a fost reluat, pe DN11A Podul Turcului – Bârlad.

Precizăm că se circulă în condiţii de iarnă motiv pentru care recomandăm şoferilor să ruleze cu prudenţă.

UPDATE ORA 18.40 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (17:45), din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

Judetul Galati:

1. DN24D Balabanesti – Cuca.

Judetul Vaslui:

2. DN24A Murgeni – Fălciu;

4. DN26 Găneşti – Blăgeşti;

5. DN11A Podul Turcului – Bârlad.

UPDATE ORA 17.50 Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Vaslui, că până la ora 22.00 toate drumurile din județ vor fi deblocate și redate circulației.

„Am nimerit în județ în mijlocul codului portocaliu, dar și mandatul la minister tot cu un cod portocaliu l-am început. (…) Am făcut o inspecție pe DN 24, pentru a urmări cum se desfășoară deszăpezirea. Utilajele sunt la lucru, am promisiuni că, până la ora 22.00, se vor debloca toate drumurile și vor fi deschise pentru circulație. Din păcate, acest cod portocaliu a prins participanții la trafic cu autoturismele neechipate corespunzător, dar, în același timp, a fost pentru noi un test foarte bun și e bine că am reușit să avem utilajele disponibile, pentru a interveni eficient și pentru a reuși să decongestionăm principalele drumuri naționale”, a declarat Răzvan Cuc.

UPDATE ORA 17.00 Traficul rutier este în continuare întrerupt, vineri după-amiază, pe şase drumuri naţionale, respectiv DN 26 şi DN 24D din Galaţi şi DN 24A, DN 24B, DN 2F şi DN 11A din Vaslui.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 15.00, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier era întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

– DN26 Folteşti – Blăgeşti, în judeţul Galaţi;

– DN24D Bălăbăneşti – Cuca, în judeţul Galaţi;

– DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui;

– DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

– DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

– DN11A Podu Turcului – Bârlad, în judeţul Vaslui.

UPDATE ORA 16.00 Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A anunță participanții la trafic că începând cu ora 14:30 a fost deschis traficul rutier pe DN15D, pe sectorul de drum cuprins între localitățile Piatra Neamț și Roman (km 1+000 și km 45+000).

UPDATE ORA 14:00: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

– DN24D Bălăbăneşti – Cuca, în judeţul Galaţi;

– DN24 Soleşti(judeţul Vaslui) – Iaşi, judeţul Iaşi;

– DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

– DN26 Folteşti – Blăgeşti, în judeţul Vaslui;

– DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui;

– DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

– DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

– DN11A Podu Turcului – Bârlad, în judeţul Vaslui.

UPDATE ORA 12:53 Peste 40 de autotrenuri sunt blocate, vineri după-amiază, pe DN 1 A, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce un TIR a derapat şi a rămas blocat pe şosea, drumul fiind acoperit cu zăpadă. Jandarmii le-au dus şoferilor apă şi le-au cumpărat celor care au dorit ţigări şi alte bunuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, traficul rutier pentru TIR-uri este blocat pe DN 1 A, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce un autotren a derapat şi a rămas pe carosabil. TIR-ul care a derapat era încărcat cu mărfuri nealimentare.

La ora transmiterii acestei ştiri, drumul este deschis doar pe un sens şi este posibilă doar circulaţia autoturismelor.

În condiţiile în care DN 1 A este singura cale de acces a TIR-urilor către Braşov, întrucât în cursul săptămânii pe timp de zi şi în weekend acestea nu au acces pe DN 1, pe Valea Prahovei, zeci de autotrenuri sunt blocate pe acest tronson, începând cu ora 10.00.

Potrivit datelor furnizate de jandarmii prahoveni, peste 40 de TIR-uri sunt blocate pe DN 1 A, iar jandarmii montani le-au dus şoferilor apă de a o fabrică din zonă, iar şoferii care vrut să-şi cumpere mâncare sau ţigări, dar nu şi-au putut părăsi autotrenurile, le-au dat jandarmilor bani iar aceştia au mers şi le-au cumpărat cele necesare.

UPDATE: Traficul rutier pe DN 24 Vaslui – Bucium şi DN 24C Vânători – Petricani, în judeţul Iaşi, este blocat, vineri, din cauza viscolului. De asemenea, sunt închise circulaţiei alte şapte drumuri naţionale din Galaţi, Vaslui şi Neamţ.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, la ora 10.30, în judeţul Iaşi, traficul rutier este întrerupt, din cauza viscolului, pe DN24 Vaslui – Bucium şi DN 24 C Vânători – Petricani.

De asemenea, la ora 10.00, din cauza zăpezii şi a viscolului, mai erau închise traficului:

– DN26 Folteşti – Blăgeşti, în judeţul Vaslui;

– DN24D Bălăbăneşti – Cuca, în judeţul Galaţi,

– DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui ;

– DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

– DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

– DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

– DN11A Podu Turcului – Bârlad, în judeţul Vaslui.

În judeţul Tulcea, traficul rutier este blocat pe DN22A Ciucurova – Topolog, din cauza unui autotren care a derapat, ca urmare a zăpezii viscolite.

În judeţul Bacău, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN2G Bacău- Moineşti, la kilometrul 20+700.

În judeţul Prahova, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN1A Braşov – Cheia, la kilometrul 159+60.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos – Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia).

UPDATE: Traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti a fost reluat, vineri dimineaţă, după ce timp de aproape două ore a fost deviat pe DN 65, din cauza unui accident în care au fost implicate şase autovehicule, fără să existe persoane rănite. Accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum, şoseaua fiind acoperită cu polei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat pentru News.ro că şase autovehicule au fost implicate într-un accident produs pe breteaua de la intersecţia autostrăzii Bucureşti-Piteşti cu DN 65, respectiv coborârea care intră în municipiul Piteşti.

În urma tamponării dintre cele şase autovehicule, nu au existat persoane rănite.  

Accidentul s-ar fi produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, şoseaua fiind acoperită cu polei.

Zamfir a precizat că se va verifica dacă administratorul de drum a intervenit corespunzător pentru menţinerea şoselei în condiţii de siguranţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti a fost reluat pe sensul către Piteşti. Circulaţia a fost deviată pe DN 65, prin Piteşti, aproape două ore, din cauza accidentului.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să mărească distanţa în mers între autovehicule, să reducă viteza şi să nu bruscheze comenzil

Din cauza vremii, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale: 

– DN26 Vânători – Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui; 

– DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Tuluceşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

– DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui ;

– DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

– DN11A Podu Turcului  – Bârlad, în judeţul Vaslui; probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe 28A Târgu Frumos – Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe tronsonul kilometric 106 – 120, pe carosabil s-a format polei!

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră – Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia.

În jurul orei 5:30, în judeţul Vrancea, traficul feroviar a fost reluat pe magistrala 500, între staţiile Pufeşti şi Adjud, după remedierea avariei survenite la firul purtător al liniei de contact.

 

viewscnt