Vremea rea a făcut ravagii în Capitală: copaci doborâţi de vânt, tramvaie blocate, autoturisme distruse UPDATE

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic, în București. Totodată, mai multe linii de tramvaie au fost blocate din cauza unor defecțiuni tehnice.

22 feb. 2019, 18:04
Vremea rea a făcut ravagii în Capitală: copaci doborâţi de vânt, tramvaie blocate, autoturisme distruse UPDATE

UPDATE: ISUBIF a intervenit vineri seară la 50 de evenimente provocate de vântul puternic, care a avariat maşini şi a rupt copaci şi cabluri.

„În intervalul orar 16,00-20,30, au fost gestionate 50 de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo din Bucureşti şi Ilfov, 44 în Bucureşti şi şase în Ilfov (10 auto avariate, 12 copaci căzuţi, 19 table desprinse, opt cabluri rupte, patru stâlpi căzuţi şi şapte panouri publicitare desprinse)”, precizează ISUBIF.

Potrivit sursei, în Bucureşti, pe bd. Ion Mihalache şi pe bd. Mărăşti au căzut doi pomi pe carosabil şi pe şinele de tramvai, pe aleea Obcina Mică un copac a căzut pe patru autoturisme şi pe bd. 1 Decembrie 1918 s-a intervenit pentru degajarea unor table.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Mai mulți copaci au fost smulși de vântul puternic din București, unde este în vigoare o avertizare de cod galben de vijelii.

NINSOARE şi vânt în Bucureşti. Prognoza meteo pentru Capitală în weekend

Tramvaiul 41 a fost blocat timp de 70 de minute, pe Șoseaua Crângași, din cauza unei probleme tehnice, în timp ce pe Bulevardul Basarabia, după staţia Piaţa Hurmuzachi, sens Piaţa Sf. Vineri, tramvaiele liniilor 40 şi 56 sunt blocate, din cauza unui copac înclinat spre carosabil.

De asemenea, pe Şoseaua Progresului, în staţia Spătarul Preda, sens Piaţa Danny Huwe, tramvaiele liniilor 10, 11, 25 şi 47 au stat blocate 20 minute, în intervalul orar 20:10 – 20:30, din cauza unui cablu căzut pe reţea.

Capitala se află începând de vineri dimineaţă sub o atenţionare cod galben de vânt puternic, răcire accentuată a vremii şi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, conform unei prognoze speciale, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.