Circulaţia trenurilor de mare viteză, oprită pe ruta Madrid – Barcelona. Un român a furat 600 de metri de cablu

Circulaţia trenurilor de mare viteză este oprită pe ruta Madrid - Barcelona după ce un român în vârstă de 19 ani a furat cablurile electrice. Tânărul a fost arestat. 

09 aug. 2022, 15:38
Circulaţia trenurilor de mare viteză, oprită pe ruta Madrid – Barcelona. Un român a furat 600 de metri de cablu

Un român în vârstă de 19 ani a fost arestat în Spania, fiind acuzat de tâlhărie şi distrugere. Tânărul ar fi furat 600 de metri de fibră optică şi de semnalizare între L’Arboç și La Pobla de Montornès, în Tarragona, încurcând circulaţia trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid – Barcelona şi creând haos în mai multe gări.

Zeci de operatori lucrează contra cronometru pentru a încerca să repare daunele create de român şi să permită reluarea circulaţiei trenurilor.

Un român de 19 ani arestat pentru haosul din gări. E suspectat că a furat cablul electric

Poliţia spaniolă a arestat marţi un tânăr de 19 ani în Santa Oliva (Tarragona), fiind acuzat că a furat cablul care a provocat întreruperea circulaţiei pe linia de mare viteză dintre Madrid și Catalonia.

Surse din poliție a declarat pentru mediterraneodigital.com că suspectul arestat este un tânăr de origine română. El a fost prins în timp ce furat cabluri în Santa Oliva. Pentru că s-a opus arestării, pe lângă infracțiunile de tâlhărie şi distrugere, el este acuzat acum şi de ultraj.

Poliţiştii au recuperat o parte din materialul furat şi nu exclud ca tânărul de naţionalitate română să facă parte dintr-un grup organizat care se ocupă cu furtul de astfel de materiale pe care ulterior le vinde. Nu este exclus ca în perioada următoare să aibă loc şi alte arestări, mai scrie sursa citată.