Circulaţia trenurilor între Bucureşti şi zona Moldovei a fost blocată. Balustrada unui pod şi pasajul pietonal s-au prăbuşit pe şine

O balustradă și pasajul pietonal de pe podul Centurii de Est a Ploieștiului s-au prăbușit peste calea ferată, iar circulaţia trenurilor spre şi dinspre Moldova a fost blocată timp de mai multe ore.

22 feb. 2019, 07:17

O balustradă de aproximativ 15 metri s-a prăbușit peste liniile de înaltă tensiune, vineri dimineața, între localitațile Moara Nouă și Bărcănești. Este vorba de balustrada podului de pe Centura de Est a Ploieștiului. Nu au fost semnalate victime.

Circulația CFR și cea rutieră a fost blocată mai bine de trei ore pe ambele sensuri pe ruta Ploiești-Buzău. Potrivit unui comunicat al CFR SA, trenurile CFR Călători IR 1570 (Galaţi – Bucureşti Nord) şi R 5054 (Adjud – Ploieşti Sud) staţionează în Valea Călugărească, IR 1573 (Bucureşti Nord – Galaţi) – este oprit în Ploieşti Sud, iar IR 1732 (Galaţi – Braşov) – staţionează în Mizil.

Cu exact un an în urmă, un incident asemănător s-a produs în apropierea Gării de Vest din Ploiești, când o pasarelă rugită, aparținând Veolia, s-a prăbușit peste liniile de înaltă tensiune, traficul feroviar fiind întrerupt pentru mai multe ore.