Circulaţia trenurilor spre Braşov, din nou blocată. Un tren privat a blocat linia zeci de minute

Patru trenuri au fost blocate, miercuri după-amiază, în județul Brașov, după ce un tren privat de marfă s-a defectat pe linie, între localitățile Dârste și Timișu de Sus.

10 apr. 2019, 14:46
Circulaţia trenurilor spre Braşov, din nou blocată. Un tren privat a blocat linia zeci de minute

UPDATE. Traficul feroviar pe relaţia Dârste – Timişu de Sus a fost reluat, după ce patru trenuri de călători au staţionat câteva zeci de minute în gări, din cauza unui tren privat de marfă ce a rămas defect în linie curentă, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al companiei CFR SA, Oana Brânzan. „La această oră, traficul feroviar s-a reluat pe intervalul Dârste – Timişu de Sus, iar reînscrierea în circulaţie a trenurilor staţionate temporar se realizează în funcţie de rang„, a precizat sursa citată.

Până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie, când s-a intervenit cu o locomotivă de ajutor care a retras trenul de marfă în staţia Timişu de Sus, patru trenuri de călători – IR 1746, R 3005, R 3010 şi 15533 – au fost oprite temporar în staţiile Dârste şi Timişu de Sus.

Astfel, R 3010 a staţionat 44 de minute, IR 1746 a staţionat 28 de minute, R 3005 a stat în gară 29 de minute, în timp ce trenul privat 15533 a staţionat 60 de minute.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, miercuri, că circulația trenurilor este oprită temporar între stațiile Dârste și Timișu de Sus, din cauza unui tren privat de marfă, rămas defect în linie curentă.

Pentru reluarea traficului feroviar se va interveni cu o locomotivă de ajutor, care va retrage trenul de marfă în stația Timișu de Sus„, a spus Oana Brânzan.

Până când va fi reluat traficul, patru trenuri de călători – IR 1746, R 3005, R 3010 și 15533 au fost oprite temporar în stațiile Dârste și Timișu de Sus.