Circulaţie blocată după un accident feroviar grav în Giurgiu. Un tren încărcat cu păcură și benzină a lovit un TIR

Accident feroviar grav a Giurgiu! Un tren încărcat cu păcură și benzină a lovit un TIR plin cu piese auto. Trenul este format din 23 de vagoane cisternă, iar pompierii anunţă scurgeri de combustibil pe carosabil.

11 iul. 2021, 09:12
Circulaţie blocată după un accident feroviar grav în Giurgiu. Un tren încărcat cu păcură și benzină a lovit un TIR

UPDATE. Traficul a fost reluat duminică pe DN 5B, în dreptul localităţii Bălănoaia, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a produs un accident între un tren marfar şi un TIR.

„Forţe şi mijloace din cadrul CFR au acţionat pentru degajarea zonei şi traficul a fost reluat pe DN 5B în urmă cu puţin timp. Pompierii asigură în continuare măsurile PSI”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

Ştirea iniţială

Circulaţie rutieră şi feroviară este blocată la intersecţia dintre secţia de cale ferată 903 Videle-Giurgiu şi DN 5B Giurgiu-Ghimpaţi după un accident feroviar grav în Giugiu. Un tren care circula pe relaţia Brazi-Giurgiu, încărcat cu păcură și benzină, a lovit un camion încărcat cu piese auto. Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, în localitatea Bălănoaia, judeţul Giurgiu.

Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, dar sunt scurgeri de combustibil pe carosabil.

”Din fericire nu au fost înregistrate victime, însă în urma impactului TIR-ul a fost străpuns de locomotiva şi transportat circa 50 m pe calea ferată, avariind tronsonul de cale ferata respectiv. De asemenea, o cantitate considerabilă de carburant de la rezervoarele locomotivei şi ale autotrenului, a ajuns pe sol”, a transmis ISU Giurgiu.

Mai ulte echipaje ale IPJ Giurgiu au fost trimise la fata locului pentru dirijarea traficului pe rute alternative.

”Misiunea de asigurare măsuri PSI continuă şi în acest moment, urmând ca acestea să fie asigurate de către echipajele noastre până la îndepărtarea oricărui pericol pentru cetăţeni. Se aşteaptă forţe şi mijloace din cadrul CFR pentru tractarea locomotivei şi a garniturilor de tren astfel încât traficul pe DN 5B să se poată relua”, a mai transmis ISU Giurgiu.

Se acţionează la faţa locului pentru transbordarea încărcăturii şi reluarea normală a circulaţiei.