Circulaţie în condiţii de IARNĂ în mai multe judeţe. Vezi aici STAREA DRUMURILOR. UPDATE

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe numeroase artere rutiere.

25 oct. 2014, 19:46
Circulaţie în condiţii de IARNĂ în mai multe judeţe. Vezi aici STAREA DRUMURILOR. UPDATE

UPDATE duminica, ora 7.00: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe principalele artere. Pe Autostrada A2 București – Constanța (arteră pe care circulația a fost oprită aseară timp de mai multe ore), traficul auto se desfășoară acum normal.

Având în vedere atenționările și informarea de vreme rea emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe zone ale țării, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze cu privire la starea vremii și a traseului pe care urmează să se deplaseze, să adopte o manieră prudentă la volan, să circule cu o viteză adaptată în permanență la condiţiile de drum şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite.

Amintim, de asemenea, că legislaţia rutieră interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Precizăm că în județul Constanța, din pricina vântului puternic, rămân în continuare închise porturile Constanţa-Nord, Constanţa-Sud – Agigea şi Midia.

Pe autostrada A1 Bucureşti- Piteşti se circulă în condiţii de iarnă, între kilometrii 11 şi 23 iar până în zona kilometrului 65 plouă.

CITEŞTE ŞI NINSORI abundente şi VÂNT PUTERNIC în România. Vezi PROGNOZA METEO

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, lopată).

De asemenea, rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale).

VEZI ŞI NINGE în Bucureşti – GALERIE FOTO şi VIDEO