Circulaţie în condiţii de iarnă, ninsori abundente

Circulaţia pe majoritatea drumurilor din Harghita se desfăşoară în condiţii de iarnă, joi dimineaţă, în urma ninsorilor care au căzut pe tot parcursul nopţii, drumarii acţionând pentru curăţarea carosabilului. Probleme în trafic sunt şi în Vrancea şi Iaşi.

15 feb. 2018, 06:19
Circulaţie în condiţii de iarnă, ninsori abundente

Drumurile care traversează zonele de creastă stratul de zăpadă frământată ajunge la 3-4 centimetri, pe celelalte artere de circulaţie acesta fiind mai mic.

Drumarii au acţionat cu 36 de utilaje de deszăpezire cu lamă şi solniţă şi au împrăştiat peste 550 de tone de sare.

Două tiruri neechipate corespunzător au derapat pe DN 15 Topliţa-Borsec şi pe DN 11B Cozmeni-Casin, fiind nevoie de intervenţia drumarilor pentru a-şi putea continua drumul.

Stratul de zăpadă în afara carosabilului ajunge şi la 40 centimetri în zona Lacu Roşu şi continuă să ningă.

Echipaje de poliţie acţionează pe drumurile din judeţ, cu precădere pe cele care traversează trecătorile montane, pentru dirijarea circulaţiei.

Şoferilor li se recomandă să aibă maşinile echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza, iar cei care conduc maşini de mare tonaj să folosească lanţurile, atunci când circulă pe tronsoanele de munte.

Judeţul Harghita se află, până la ora 11,00, sub Cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă.

De asemenea, pe toate sectoarele de drumuri naţionale din Vrancea se acţionează cu 22 utilaje, pe sectoarele de drumuri judeţene se acţionează cu 29 utilaje, iar pe drumurile comunale se acţionează prin grija autorităţilor locale.

Aproape 140 de tone de material antiderapant au împrăştiat drumarii din Iaşi pe drumurile din judeţ, aceştia lucrând de mai bine de 24 de ore pentru a îndepărta zăpada de pe şosele. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, joi, în condiţii de iarnă.

PROGNOZA METEO. Meteorologii au explicat că următoarele zile vor fi dominate tot de precipitaţii, care vor fi predominant sub formă de ninsoare, în timp ce temperaturile vor fi unele normale pentru această perioadă.