INFOTRAFIC: Sectoare de autostradă închise din cauza poleiului. Restricţii de tonaj pe alte drumuri naţionale

Ploile îngheţate au produs polei în 23 de judeţe, au anunţat, vineri seară, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care au prezicat că s-a intervenit cu peste 4.000 de oameni. A fost deschisă circulaţia pe majoritatea sectoarelor de autostradă din ţară, dar se mai menţin şi porţiuni închise sau restricţii de tonaj.

25 ian. 2019, 05:57
INFOTRAFIC: Sectoare de autostradă închise din cauza poleiului. Restricţii de tonaj pe alte drumuri naţionale

UPDATE CNAIR împreună cu Poliția Rutieră au decis să interzică accesul tuturor autovehiculelor pe sectorul A2 între Lehliu (km 64+500) și Drajna (km 105+500), din cauza poleiului depus pe carosabil, care face imposibilă deplasarea autovehiculelor în condiții de siguranță.

Utilajele CNAIR acționează pe acest sector de drum cu material antiderapant, pentru a putea redeschide circulația în cel mai scurt timp posibil. 

________

UPDATE Autostrada București – Ploiești (A3), închisă între km 6+500-13+000, din cauza poleiului

CNAIR împreună cu Poliția Rutieră au decis să interzică accesul tuturor autovehiculelor pe sectorul A3 ( București –Ploiești), din cauza poleiului depus pe carosabil.

Utilajele CNAIR acționează pe acest sector de drum cu material antiderapant, pentru a putea redeschide circulația în cel mai scurt timp posibil. 

_______

UPDATE Primăria Capitalei anunţă că în toate cele şase sectoare s-au demarat tratamntle de combatere a poleiului, peste 260 de utilaje fiind pregătite să interAvând în vedere vină pe durata codului portocaliu de polei. De asemenea, aproape trei sute de operatori manuali vor curăţa staţiile şi refugiile STB, trotuarele lu gurile de metrou.

”Având în vedere avertizarea de tip cod portocaliu, emisă de meteorologi, care anunţă depuneri semnificative de polei în Capitală, operatorii de deszăpezire au efectuat tratamente de combatere a poleiului în zonele din proximitatea pantelor, rampelor şi a podurilor. În prezent, operatorii de salubrizare verifică toate arterele, intervenind punctual acolo unde s-a format polei. Pentru intervenţia din această noapte, potrivit raportărilor operatorilor de deszăpezire, sunt pregătite să acţioneze 266 de utilaje destinate aplicării tratamentelor preventive, în timp ce 294 de operatori manuali vor interveni pentru curăţarea staţiilor şi refugiilor STB, a trotuarelor, dar şi a gurilor de metrou”, a anunţat, vineri seară, Primăria Capitalei.

_______

UPDATE Restricție de 7,5 t pe DN 5 între localitatea 1 Decembrie și Vama Giurgiu 

CNAIR împreună cu Poliția Rutieră au decis să interzică accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectorul DN 5, cuprins între km 19+115 (Centura București) și km 62+000 ( Vama Giurgiu). 

Utilajele CNAIR acționează în continuare pe acest sector de drum pentru a menține circulația deschisă pentru celelalte categorii de autovehicule. 

_______

UPDATE Centrul INFOTRAFIC informează că din cauza poleiului de pe carosabil, circulaţia rutieră pe autostrada urbană A3 (tronsonul de 6,5 kilometri care face legătura între Strada Petricani, din municipiul Bucureşti şi şoseaua de centură, judeţul Ilfov) a fost închisă.

________

UPDATE „La această oră sunt deschise circulaţiei toate autostrăzile şi drumurile naţionale din zonele aflate de ieri sub incidenţa  codurilor galbene şi portocalii de precipitaţii abundente de ploi îngheţate (freezing rain) care au produs polei în 23 de judeţe”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, din cauza ploii îngheţate se mai menţine restricţia de tonaj (7,5 tone) pe DN 2C între Costeşti (judeţul Buzău) şi Slobozia (jdeţul Ialomiţa).

Şi DN 67C, pe sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, rămâne închis circulaţiei, însă din cauză că în zonă se menţine codul galben de ninsori şi viscol.

”Pe acest sector de drum, este permisă doar circulaţia controlată a autovehiculelor 4×4 sau care sunt echipate cu lanţuri antiderapante, cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 t, care au fost surprinse în zonă de codul galben de ninsori şi viscol. Aceste vehicule sunt însoţite de utilajele de deszăpesire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare cât şi la coborâre”, a mai transmis CNAIR.

În ultimele 24 de ore, regiornalele CNAIR au acţionat pentru a menţine practicabilă reţeaua rutieră natională, cu peste 4.000 de oameni, 1.265 utilaje şi au fost răspandite aproximativ 12.336 tone material antiderapant.

_______

UPDATE Sectorul Novaci – Rânca al DN 67C rămâne în continuare închis circulaţiei, însă circulaţia rutieră este permisă autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 t surprinse în zonă de codul galben de ninsori şi viscol, informează CNAIR.

Compania de drumuri precizează, însă, că autovehiculele surprinse de ninsori în această zonă vor putea circula pe acest sector doar însoţite de utilajele de deszăpezire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare cât şi la coborâre, iar circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă.

Utilajele SDN Târgu Jiu acţionează în continuare pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi reluarea circulaţiei pe ambele benzi, imediat ce vremea va permite. În zonă se menţine codul galben de ninsori şi viscol, completează CNAIR. Sectorul de drum Novaci-Rânca a fost închis încă de joi, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, care au produs vizibilitate extrem de redusă.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să respecte restricţiile instituite, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

________

UPDATE Toate autostrăzile şi drumurile naţionale din zonele aflate de joi sub incidenţa codurilor galbene şi portocalii vizând ploi îngheţate (freezing rain) sunt deschise în prezent, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Pe de altă parte, se menţin restricţiile de tonaj (7,5 tone) pe DN 2C între Costeşti (judeţul Buzău) şi Slobozia (judeţul Ialomiţa) şi DN 2B între Buzău şi Brăila.

Potrivit sursei citate, vineri, între orele 5:00 – 12:00, Regionalele CNAIR au lucrat permanent cu peste 4.000 de oameni, 857 utilaje şi au fost răspândite aproximativ 3.190 tone material antiderapant, pentru a menţine practicabilă reţeaua rutieră naţională.

În acest interval, Direcţiile Regionale ale Companiei au acţionat astfel: DRDP Bucureşti – cu 297 autoutilaje şi 833 tone de material antiderapant răspândit, DRDP Craiova (94 autoutilaje şi 162 de tone material antiderapant), DRDP Timişoara (22 autoutilaje şi 76 tone material antiderapant), DRDP Cluj (88 autoutilaje şi 256 tone material antiderapant), DRDP Braşov (62 autoutilaje şi 250 tone material antiderapant), DRDP Iaşi (202 autoutilaje şi 892 tone material antiderapant) şi DRDP Constanţa (92 autoutilaje şi 721 tone material antiderapant).

CNAIR atenţionează conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

_______

UPDATE Peste 12.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – pompieri, poliţişti şi jandarmi – au fost mobilizaţi din momentul emiterii avertizărilor meteo, astfel încât să poată interveni imediat în sprijinul populaţiei.

„Pe parcursul nopţii trecute s-au înregistrat efecte în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti. De asemenea, au fost afectate autostrada A2, opt drumuri naţionale, cinci drumuri judeţene şi o secţie de cale ferată. La acest moment, din cauza poleiului, traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este oprit de la kilometrul 10 (Bucureşti) până la kilometrul 106 (Drajna Nouă)”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o declaraţie susţinută la sediul ministerului.

_________

UPDATE Ora 10:20 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că situaţia traficului se prezintă astfel:

Din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri (Drajna Nouă).

Din pricina poleiului de pe carosabil, circulaţia auto pe DN22D este întreuptă pe tronsonul kilometric 28 – 55, între localităţile Horia şi Ciucurova, în judeţul Tulcea.

În judeţul Gorj, din cauza viscolului puternic, traficul  rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri.

În judeţul Ialomiţa, din cauza poleiului de pe carosabil, s-a instituit restricţie de tonaj (7,5 tone) pe DN2C, pe tronsonul Amara – limita cu judeţul Buzău. Semnalăm, de asemenea, că din acelaşi motiv, majoritatea drumurilor judeţene sunt impracticabile.

În judeţul Buzău, din cauza poleiului de pe carosabil, s-a instituit restricţie de tonaj (7,5 tone) pe DN2B (Buzău – limita cu judeţul Brăila) şi pe DN2C (pe tronsonul Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa).

Circulaţia feroviară a fost închisă în această dimineaţă pe secţia de cale ferată 202, între localităţile Strâmbuţa (judeţul Hunedoara) şi Pietrele Albe (judeţul Gorj), după ce pe gabaritul liniei de cale ferată a căzut grohotiş de pe versanţi.

Din cauza ceţii dense, porturile Midia şi Mangalia au fost închise. Din acelaşi motiv, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt deschise, însă doar maritim.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia pe DN1 (E60) este oprită pe ambele sensuri la km 520+300 de metri, între localităţile Şaula şi Izvorul Crişului, în judeţul Cluj după ce o autoutilitară s-a răsturnat pe carosabil, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul alunecos. Nu s-au înregistrat victime.

Circulaţia pe sensul Bucureşti – Alexandria al DN6 este întreruptă la km 13, pe raza localităţii Bragadiru (judeţul Ilfov), din cauza unui accident rutier, un pieton fiind accidentat grav de un autoturism.

Din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri (Drajna Nouă).

Circulaţia tramvaielor 41 a fost blocată. Vestul Bucureştiului este rupt de restul oraşului

În judeţul Gorj, din cauza viscolului puternic, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri.

În judeţul Ialomiţa, din cauza poleiului de pe carosabil, sunt închise două drumuri naţionale: DN2C, pe tronsonul Amara – limita cu judeţul Buzău şi DN1D, pe tronsonul Urziceni – limita cu judeţul Buzău. Conform CNAIR, a fost ridicată restricţia de tonaj (7,5t) impusă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pe DN2A (Urziceni – limita cu judeţul Constanţa)..

În judeţul Buzău, din cauza poleiului de pe carosabil, sunt închise două drumuri naţionale: DN2B, pe tronsonul Buzău – limita cu judeţul Brăila şi DN2C, pe tronsonul Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa.

Circulaţia feroviară a fost închisă în această dimineaţă pe secţia de cale ferată 202, între localităţile Strâmbuţa (judeţul Hunedoara) şi Pietrele Albe (judeţul Gorj), după ce pe gabaritul liniei de cale ferată a căzut grohotiş de pe versanţi.

Din cauza ceţii dense, porturile Midia şi Mangalia au fost închise. Din acelaşi motiv, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt deschise, însă doar maritim. 

Circulaţia feroviară, închisă pe intervalul de staţii Strâmbuţa-Pietrele Albe; trenurile circulă în condiţii speciale între Buftea şi Bucureşti Nord

Circulaţia feroviară este închisă vineri dimineaţa pe intervalul de staţii Strâmbuţa-Pietrele Albe, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de grohotiş şi arbori prăbuşiţi de pe versanţi, informează CFR SA.

Potrivit reprezentanţilor companiei, trenul IR 1821, care circula în relaţia Bucureşti -Arad, a fost oprit în staţia Pietrele Albe.

„Pentru curăţarea liniei şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi se va interveni cu personal de specialitate şi cu utilaje”, precizează sursa citată.

Totodată, traficul feroviar la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar la intrarea în Capitala trenurile circulă în condiţii speciale între Buftea şi Bucureşti Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact.

„Din cauza poleiului depus într-un strat gros pe linia de contact apar fluctuaţii de tensiune şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor, ceea ce necesită o noua conectare a acestora linia de contact pentru a-şi putea continua mersul”, au mai spus reprezentanţii CFR SA. 

Nervi întinși la maxim pe Aeroportul Henri Coandă București! Aeronavele înregistrează întârzieri de până la 50 de minute la decolare!

Aeroportul Henri Coandă București operează vineri dimineaţă în condiţii de iarnă, fiind înregistrate întârzieri de până la 50 de minute la decolarea aeronavelor, pentru degivrare, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, conform Mediafax.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) au transmis că operarea avioanelor este normală pentru această perioadă, dar că pe aeronave s-a depus un strat serios de gheață, astfel că și degivrarea acestora a fost mai dificilă, întârzierile ajungând, la unele decolări, până la 50 minute.

Echipajele companiei au intervenit constant cu utilajele, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar și căile de acces rutiere sunt curate și au aderență bună.