CIRCULAŢIE OPRITĂ pe A2, timp de două ore, pentru curăţarea carosabilului

Circulaţia rutieră a fost oprită pe A2 Bucureşti- Constanţa până la ora 22.00, pentru a permite utilajelor să cureţe suprafaţa carosabilă, precum şi pentru siguranţa participanţilor la trafic.

25 oct. 2014, 17:37
CIRCULAŢIE OPRITĂ pe A2, timp de două ore, pentru curăţarea carosabilului

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că, începând cu ora 20:00 până la ora 22:00, pe Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între km 10 – km 36 ( București- Fundulea) , circulația rutieră va fi închisă, din cauza faptului că mulți dintre participanții la trafic nu sunt echipați cu cauciucuri de iarnă, precum și din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Recomandăm ca rută alternativă drumul național DN 3 București- Lehliu.

Precizăm că măsura a fost luată în vederea evitării producerii accidentelor și că deschiderea circulatiei va fi anunțată în timp util.

Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile și restricțiile semnalate de Poliția Rutieră.

Mai multe accidente rutiere au avut loc, sâmbătă după-amiază, pe autostrada A2 din cauza condiţiilor meteorologice. Opt persoane au fost rănite în trei accidente, şase dintre victime fiind preluate de ambulanţe şi duse la spital, iar în cazul altor doi răniţi intervenind două autospeciale SMURD.

Urmare informărilor meteo și avertizărilor de cod galben de precipitații mixte ( ploaie, lapoviță și ninsoare) emise de ANM, astăzi, 25.10.2014, pentru județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ialomița, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România recomandă participanților la traficul rutier să circule pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din zona aflată sub cod galben de precipitații, doar dacă au autovehiculele echipate cu cauciucuri de iarnă.

CITEŞTE ŞI ACCIDENTE pe A2 din cauza CONDIŢIILOR METEOROLOGICE. 8 persoane, RĂNITE

De asemenea, CNADNR SA recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum și să respecte semnalele și avertizările Poliției Rutiere.

Precizăm că, pe Autostrăzile A1 și A2, precum și pe drumurile naționale s-a acționat preventiv, și se acționează în continuare cu utilaje răspânditoare de substanțe chimice, în vederea combaterii formării poleiului.

Informăm participanții la traficul rutier că, pentru Autostrada A2, se recomandă ruta alternativă DN 3 București- Lehliu, DN 3A Lehliu- Fetești.