Circulaţie rutieră restricţionată pe Șoseaua Panduri, după ce s-a surpat o parte din carosabil

Traficul auto este restricţionat temporar pe şoseaua Panduri, segmentul de drum cuprins între strada Dr. Dumitru Bagdasar şi bulevardul Geniului, după ce s-a surpat o parte din carosabil.

02 dec. 2020, 14:20
Circulaţie rutieră restricţionată pe Șoseaua Panduri, după ce s-a surpat o parte din carosabil

Circulaţie rutieră restricţionată în Bucureşti după surparea unei părţi din carosabil, anunţă Brigada Rutieră. „Începând cu ora 10,00, Brigada Rutieră a fost informată de administratorul drumului cu privire la faptul că pe şoseaua Panduri, segmentul de drum cuprins între strada Dr. Dumitru Bagdasar şi bulevardul Geniului, sensul de deplasare către strada Răzoare, s-a produs o surpare/tasare a părţii carosabile”, a transmis Biroul de presă al Brigăzii Rutiere.

Administratorul drumului împreună cu deţinătorii de reţele edilitare vor aplica restricţii de circulaţie rutieră etapizat, în funcţie de complexitatea şi gravitatea situaţiei, de la blocarea unui benzi până la blocarea în totalitate a sensului de deplasare.

„Având în vedere aceste aspecte, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri”, au mai transmis poliţiştii.

Citeşte şi: O nouă linie de metrou în Bucureşti. Va lega Gara de Nord – Gara Progresul şi va avea 13 staţii. Vezi traseul M4

 

Ulterior, conducerea Metrorex a declarat că „în urma avariei unei conducte din administrarea furnizorului de utilități, în afara șantierului Magistralei 5 de metrou, localizată în intersecția bd. Panduri – strada Bagdasar a fost afectat parțial unul din accesurile stației de metrou Academia Militară (ieșirea dinspre Universitatea Națională de Apărare „Carol I”)”.

„Echipele de intervenție ale operatorului de rețele de apă s-au deplasat la fața locului pentru constatări și în acest moment desfășoară lucrări de remediere în zona respectivă cu suportul antreprenorului.
Precizăm că în urma acestui eveniment, circulația trenurilor de metrou se desfășoară în condiții normale, iar siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment”, a precizat directorul genral al Metrorex, Ing. Gabriel MOCANU.

Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, a fost dată în folosinţă cu călători pe 15 septembrie 2020.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Potrivit calculelor făcute de jurnaliştii de la Ziarul Financiar pe baza datelor furnizate de Metrorex, traficul pe magistrala M5 Drumul Taberei este de şase ori mai mic decât pe ruta Eroilor-Preciziei din Militari.

Cel mai aglomerat interval pentru staţiile de pe magistrala 5 este între orele 7 şi 9, când traficul sare de 1.000 de călători. Între Eroilor şi Preciziei (metroul care leagă cartierul Militari de zona Eroilor), pe de altă parte, în acelaşi interval orar, traficul depăşeşte 3.000-4.000 de oameni.

Spre comparaţie, pe tronsonul Eroilor-Preciziei, de pe magistrala 3, media se situează între 4.100 şi 8.457 de călători. Astfel, metrourile care circulă în Drumul Taberei transportă de circa şase-şapte ori mai puţini oameni.