Cireşe culese direct din livadă, vândute cu doar 10 lei/kg. Pe lângă ce iau acasă, românii pot mânca atât cât pot „la botul calului”

O familie de fermieri din Bistriţa-Năsăud a avut o iniţiativă foarte apreciată, atât de localnici, cât şi de vizitatorii zonei. Aceştia au deschis porţile livezii de cireşi pe care o deţin şi au permis accesul vizitatorilor pentru o taxă de numai 10 lei.

27 iun. 2023, 18:49
Cireşe culese direct din livadă, vândute cu doar 10 lei/kg. Pe lângă ce iau acasă, românii pot mânca atât cât pot „la botul calului”

Taxa de intrare se aplică doar adulţilor, în timp ce copiii sub 10 ani au acces gratuit, iar toţi vizitatorii livezii se pot bucura de plimbări şi pot mânca atâtea cireşe cât pot, sigura taxă suplimentară fiind percepută celor care vor să ia cireşe şi acasă.

În timp ce culeg pentru compot ori dulceață, pot mânca cireșe pe săturate. Proprietarul spune că, dincolo de afacere, vrea să aducă în livada sa o parte din bucuriile copilăriei.

Într-o singură zi, peste 400 de oameni au venit în aceasta livada din comuna bistriteana Teaca, pentru a culege cirese. Au mancat câteva pe loc, iar restul au fost culese pentru dulceață sau compot.

„Este grozav , e fantastic. Este prima dată când culeg cireșe dintr-o livadă intensivă. Nu e de a te urcat pe scară. E foarte comod. Culegem pentru noi, pentru mama și pentru dulceață. Sunt proaspete, ți le alegi care dorești.”, a declarat o doamnă vizitatoare pentru Stirileprotv.

Copiii au mâncat pe săturate, după care s-au jucat prin livadă. Doritorii trebuie să plătească un tarif de acces un livadă. Pentru copiii sub 10 ani, intrarea este liberă.

„O taxă de 10 lei care cuprinde toată plimbarea și consumul la orice cantitate, iar pentru fiecare kilogram dus acasă percem un preț de 10 lei per kilogram.”, spune Adrian Pântea, proprietarul livezii.

Proprietarii au investit în livadă aproximativ 300.000 de euro – fonduri proprii și bani europeni.

Citeşte şi: Pășunatul solar – Crescătorii de oi își pot folosi turmele pentru a tunde iarba de pe câmpurile cu panouri fotovoltaice