Cititul creşte speranţa de viaţă cu doi ani

Publicat: Vineri, 05 August 2016 16:48 // Actualizat: Vineri, 05 August 2016 16:48 // Sursa: romaniatv.net

Se știe că cine dorește să își prelungească speranța de viață trebuie să mănânce bine și sănătos, să facă mișcare, să nu bea prea mult și să nu fumeze. Însă un surprinzător obicei, la îndemână, ar putea prelungi viața cu câțiva ani.

Foto: galined.com

Doi ani de viață pot fi câștigați citind, este incredibila descoperire a unor cercetători de la Universitatea Yale, al căror studiu a apărut în Social Science and Medicine, potrivit Agerpres.

Oamenii de știință au analizat datele a 3.635 de persoane de peste 50 de ani, observându-le starea sănătății. Printre altele li s-au pus și întrebări despre obiceiurile de lectură.

Datorită acestui studiu, cercetătorii au putut stabili că o persoană amatoare de citit trăiește în medie cu 23 de luni mai mult decât una care nu citește niciodată. O jumătate de oră de lectură pe zi scade cu 23% riscurile de deces pe o perioadă de 12 ani.

"Persoanele care citesc o jumătate de oră pe zi au o șansă semnificativă să își crească speranța de viață. Acest avantaj se menține și când se adaugă criterii de stare financiară, educație, inteligență și alte variabile", arată profesor Becca Levy, autor al studiului.

Celor cărora nu le plac romanele li se recomandă reviste și alte publicații, care au și ele o influență pozitivă asupra speranței de viață, dar mai scăzută decât cărțile.

CITEŞTE ŞI: 10 paşi dovediţi ştiintific care te ajută să fii fericit

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cărţi citit lectură lectură speranţă de viaţă speranţă de viaţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H