Cîțu aruncă promisiuni românilor: „Vom face un spital la Sinaia prin Ministerul Dezvoltării”

Premierul Florin Cîțu aruncă noi promisiuni românilor și anunță construirea unui nou spital în Sinaia, printr-o colaborare cu Ministerul Dezvoltării.

11 aug. 2021, 13:22
Cîțu aruncă promisiuni românilor: „Vom face un spital la Sinaia prin Ministerul Dezvoltării”

Premierul Florin Cîțu

a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria, că a aprobat o hotărâre cu privire la construirea unui nou spital în Sinaia, printr-o colaborare cu Ministerul Dezvoltării.

„„Am spus că prin PNRR vom face spitale. Astăzi, în şedinţa de Guvern am aprobat o hotărâre prin care vom face un spital la Sinaia prin Ministerul Dezvoltării. A început mai demult, dar au lipsit atât resursele financiare, cât şi voinţa politică. Astăzi le-am găsit pe amândouă, şi resurse financiare şi voinţă politică, pentru a o face.

Doar investiţia este de aproape 121 de milioane de lei, Primăria Sinaia participând cu o cofinanţare de 12,3 milioane de lei.

Spitalul va avea şase secţii prevăzute cu 138 de paturi. Durata de execuţie a investiţiei este estimată la 60 de luni.”, a declarat premierul în cadrul conferinței.

Cîţu nu ştie cât este preţul unei pâini. Premierul se scuză că nu consumă acest aliment

Florin Cîţu

nu ştie cât este preţul unei pâini. „Știți cât este prețul la o franzelă, la un litru de ulei?”, a fost întrebat Florin Cîțu.

„Nu pot să spun, nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a zis premierul României.

„Îmi aud aminte că, în 2018, rata inflației era de 5,4 la sută, iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7 la sută”, spusese, anterior, premierul.

„Este o estimare a Băncii Naţionale. Eu vă spun că am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de 1.000 de euro, ceea ce înseamnă că (…) ne mutăm spre direcţia pe care eu am vrut-o, într-un moment în care România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici… (…) România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, susținuse Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Am aflat că în ministerul Transporturilor, familiile angajaţilor circula gratuit. Nu mi se pare normal.

Marcel Ciolacu a avut o replică după ce Florin Cîţu, vorbind despre situaţia economică a ţării, a argumentat că lucrurile merg bine cu afirmaţia că peste 1% din angajaţi au salarii nete mai mari de 3.000 de euro.

„În România Reală, cea pe care premierul Cîțu nu o vede din cauza propriilor fantasme, datele oficiale arată că:

– 31,2 % români trăiesc la limita sărăciei 90% dintre angajați câștigă sub 1.000 de euro/ pe lună

– 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună

– 940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună

– 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie

– 3,6 milioane de copii au alocație care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie!

România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede!

Tocmai pentru acești 99% dintre români, PSD va veni în Parlament cu un pachet de măsuri pentru compensarea efectelor negative ale inflației, creșterea reală a veniturilor populației și dezvoltarea mediului economic românesc!”, a transmis Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, într-un mesaj distribuit pe Facebook.