Cîţu îi declară război lui Putin! „Sunt necesare restricţii mai dure! Istoria ne va judeca după acţiunile noastre. Trebuie să acţionăm ACUM” VIDEO

Preşedintele PNL şi al Senatului Florin Cîţu a scris sâmbătă dimineaţă, pe pagina sa de Facebook, un apel la autorităţile române să aplice sancţiuni imediate Rusiei.

26 feb. 2022, 10:26
Cîţu îi declară război lui Putin! „Sunt necesare restricţii mai dure! Istoria ne va judeca după acţiunile noastre. Trebuie să acţionăm ACUM” VIDEO

Florin Cîţu cere autorităţilor române competente să vizeze atât interesele financiare directe ale Rusiei, dar şi pe cele ale persoanelor conectate la Kremlin.

„Sunt necesare imediat restricții mai dure asupra Rusiei. Ar trebui să vizăm TOATE interesele financiare ale Rusiei din țările noastre, precum și persoanele conectate la Kremlin și activele acestora. Istoria ne va judeca după acțiunile noastre. Trebuie să acționăm ACUM.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a participat la summitul extraordinar NATO, ăn utma căruia secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a anunţat că activează Forţa de Reacţie pentru a riposta la orice situaţie de „urgenţă”.

Florin Cîţu a revenit sâmbătă cu un nou mesaj, încheiat în acelaşi mod: „trebuie să acţionăm ACUM!”.

„Am vorbit cu premierul Ucrainei, Denis Șmihal, și mi-a trimis aceste videoclipuri. Nu mai avem timp, trebuie să acționăm ACUM.”, a scris Cîţu, care a ataşat şi două videouri.

Citeşte şi: Bloc de locuinţe din Kiev, lovit de bombardamentele ruseşti. Nu sunt raportate victime VIDEO

„Am participat astăzi la două reuniuni importante, Summitul Formatului București 9, pe care l-am organizat împreună cu Președintele Poloniei, și Summitul NATO, convocate în urma agresiunii armate nejustificate, ilegale și neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei.

Ultimele evoluții afectează grav securitatea europeană, euroatlantică și globală, iar Rusia deține toată responsabilitatea pentru această situație și trebuie să fie trasă la răspundere pentru aceste acte de o gravitate extraordinară.

Am reiterat importanța consolidării posturii de descurajare și apărare a NATO pe întreg Flancul Estic, în mod special la Marea Neagră, și urgentarea creării Grupului de Luptă al NATO în România. Totodată, se impune întărirea securității cibernetice.

Vom continua să acordăm tot sprijinul nostru Ucrainei, inclusiv asistență umanitară.

Noi, liderii NATO, rămânem uniți pentru a gestiona eficient această criză și a proteja întreg teritoriul aliat, iar angajamentul care decurge din Articolul 5 din Tratatul de la Washington este unul extrem de solid.”, a scris Iohannis pe Facebook.

Citeşte şi: Preşedintele SUA Joe Biden a autorizat încă un ajutor pentru Ucraina, în valoare de 350 de milioane de dolari. Peste 1,5 miliarde trimise de americani în ultimul an