Cîţu: Putin este un criminal. Războiul nu are justificare. Rusia trebuie izolată complet economic

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a spus că Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, este un erou şi a cerut noi sancţiuni pentru Rusia.

04 apr. 2022, 19:20
Cîţu: Putin este un criminal. Războiul nu are justificare. Rusia trebuie izolată complet economic

Florin Cîţu a susţinut un scurt discurs înainte de declaraţiile făcute de Volodimir Zelenski în Parlamentul României. În sala de plen au fost amplasate steagurile României, Ucrainei şi Uniunii Europene, între tribuna Parlamentului şi prezidiu. Şedinţa este condusă de către preşedintele Senatului, Florin Cîţu iar în deschidere a luat cuvântul Nicolae-Miroslav Petreţchi, deputat din partea Uniunii Ucrainenilor din România, care adresându-se în limbile română şi ucraineană, a cerut un moment de reculegere în debutul şedinţei.

Dezăluiri cutremurătoare după masacrul din Ucraina: „Ruşii trăgeau sălbatic cu kalaşnikovul”. A fost găsită şi o cameră de tortură

„Domnule preşedintele Zelenski, este o onoare să vă ascultăm astăzi în Parlamentul României. (…) Sunteţi un erou nu doar în Ucraina, ci şi în România şi în toate statele care respectă principiile şi valorile democratice, curajul de care aţi dat dovadă ne inspiră pe toţi, ne motivează să fim mai uniţi pentru că doar împreună vom învinge”, a afirmat Florin Cîţu.

Război în Ucraina: Sirenele de război au sunat din nou chiar înainte de discursul lui Zelenski în Parlamentul României

Cîţu l-a catalogat pe Putin drept „un criminal”; arătând că masacrul de la Bucea nu trebuie să rămână nepedepsit.  „Toată Europa trebuie să facă mai mult pentru că în fiecare oră în care noi vorbim despre ce trebuie să facem mai mult în Ucraina sunt omorâţi bătrâni, copii, femei, civili nevinovaţi. (…) Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic, poate că unii cred că este o măsură mult prea dură, dar niciun răspuns nu cred că e suficient de aspru pentru atrocităţile făcute Ucrainei”, a adăugat preşedintele Senatului.