Ciudata condiţie pe care trebuie să o îndeplinească BĂRBAŢII din India pentru a se ÎNSURA

Bărbaţii din statul Madhya Pradesh, sudul Indiei, care doresc să se însoare trebuie să facă dovada "luxului" de care se bucură familia lor. Mai exact, viitorii miri trebuie să se fotografieze alături de closetul din casa lor, pentru a demonstra astfel existenţa unui asemenea loc în locuinţă. Doar aşa ei vor avea dreptul de a lua parte la căsătoria în masă organizată de guvern în regiunea Sagar şi de a primi sprijin financiar de la autorităţi, notează cotidianul austriac Der Standard.

27 mai 2013, 12:54
Ciudata condiţie pe care trebuie să o îndeplinească BĂRBAŢII din India pentru a se ÎNSURA

Potrivit publicaţiei austriece, în prezent hinduşii au mai multe contracte cu operatori de telefonie mobilă decât toalete. Astfel, circa 75% din populaţia Indiei comunică prin intermediul telefonului mobil, însă doar 50% au în casă un closet, potrivit Agerpres.

În 2012, un adevărat scandal a provocat în mass-media indiană Priyanka Bharti, care avea pe atunci 19 ani. Priyanka a fost căsătorită cu forţa încă pe vremea când era copil, însă ea a fugit din casa părinţilor soţului ei la câteva zile după nuntă, pe motiv că în acea casă nu exista o toaletă. De atunci, Priyanka Bharti luptă pentru ca femeile din oraşele şi satele indiene să ceară toalete în casă.

Citeşte şi Iulia Vântur a fost cerută în căsătorie de celebrul actor indian Salman Khan

După cum precizează Der Standard, problema nu se rezumă doar la toaletele private: în capitala Indiei, de exemplu, sunt de 13 ori mai multe toalete publice pentru bărbaţi decât pentru femei.

În timpul dezbaterilor publice pe marginea acestui subiect se subliniază în special faptul că sporirea numărului de toalete va reduce numărul cazurilor de îmbolnăviri. În fiecare zi, mii de copii din India mor de diaree acută, cauzată în cele mai multe cazuri de condiţiile sanitare necorespunzătoare, precizează cotidianul austriac.

Citeşte şi Demonstraţie de credinţă ŞOCANTĂ: Şi-a băgat o sabie în OCHI – FOTO