Ciudăţenii ale corpului tău şi explicaţiile lor

Corpul uman are propriile lui ciudăţenii cărora oamenii de ştiinţă au încercat să le dezlege misterul. Iată adevărul din spatele a 4 ciudăţenii ale corpului uman, explicate de experţii Prevention.com.

05 iun. 2017, 20:31
Ciudăţenii ale corpului tău şi explicaţiile lor

De ce razi pana iti dau lacrimile

Oamenii de stiinta nu au un raspuns sigur. Insa, rasul si plansul sunt reactii psihologice similare. „Ambele apar in stari emotionale intense care implica efecte prelungite si care nu pot fi oprite la comanda”, sustine Robert R. Provine, psiholog la Universitatea din Maryland, Baltimore County. Oamenii asociaza plansul cu tristetea, insa curgerea lacrimilor este o reactie umana mult mai complexa. Plansul este declansat de o varietate de emotii: „Prin durere, tristete sau chiar si de o fericire extrema. Este modul in care am evoluat”, spune Lee Duffner, profesor la catedra de oftalmologie de la Universitatea din Miami.

Se pare atat rasul cat si plansul sunt benefice pentru ca pot sterge o experienta stresanta, probabil prin contracararea efectelor produse de cortizol si adrenalina. Si, chiar daca razi pana plangi, te poti considera norocos.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.