Ciudăţenii din lumea animalelor: Povestea pisicii cu DOUĂ CAPETE, în vârstă de 13 ani VIDEO

O piscă născută cu două capete a uimit lumea după ce de 13 ani trăieşte cu o condiţie rară, numită Janus. Cu toate că medicii nu i-au dat mai mult de câteva ore de supravieţuire, iar primul stăpân a vrut să o omoare, ea se bucură de viaţă alături de noua lui stăpână.

07 feb. 2013, 20:02

Frank şi Louie suferă de o boală rară numită Janus, după numele unui zeu roman cu două feţe. În corpul unei singure pisici trăiesc doi gemeni care nu au fost separaţi complet când încă erau embrioni, din cauza unei proteine numite SHH. Cu toate că această boală face ca pisicile născute în acest mod să moară la doar câteva ore după naştere, această pisică a ajuns în Cartea Recordurilor pentru performanţele sale, potrivit Buzzfeed.

Pisica s-a născut într-un spital de animale, iar primul stăpân a vrut să o omoare. Unuia dintre angajaţi i s-a făcut milă de ea şi a luat-o acasă, când avea doar o zi. Femeia pe nume Marty, din Worcester, Marea Britanie, a crescut-o, împreună cu o pisică „obişnuită” şi cu un papagal.

Capul care are şi gură a fost numit Frank, iar cel care este mai puţin dezvoltat a fost numit Louie. Fiecare dintre cele două pisic poate vedea cu un ochi.

De asemenea, o pisică cu două „feţe” face furori pe internet. Spre deosebire de pisica cu două capete, aceasta este normală, singurul lucru bizar fiind culoarea blănii.