CIUDĂŢENIILE omenirii. TOP 10 cele mai idioate recorduri consemnat în Guiness Book VIDEO

Sunt recorduri insolite, dar care nu folosesc la nimic şi doar un nebun ar încerca să le bată. Dintr-o manie sau dintr-un capriciu, autorii acestor “performanţe” şi-au dus aşa-zisele abilităţi la extrem, astfel că lumea a trebuit să-i ia în seamă. Aşa li s-a dat un loc în Cartea Recordurilor, însă sunt departe de a stârni admiraţie.

11 iul. 2015, 07:25
CIUDĂŢENIILE omenirii. TOP 10 cele mai idioate recorduri consemnat în Guiness Book VIDEO

10. Antanas Kontrimas

Acest bărbat din Lituania este posesorul celei mai puternice bărbi din lume. El se laudă că poate ridica cu barba sa 63,8 kg, dovedind asta în timpul unei demonstraţii pentru Cartea Recordurilor, când a săltat de la sol o domnişoară care avea această greutate.

9. Lee Redmond

Este posesoarea celor mai lungi unghii din lume care au fost văzute vreodată pe Pământ. Această americancă din Utah nu şi-a mai tăiat unghiile din anul 1979, dar din nefericire pentru ea şi le-a pierdut în 2009, într-un accident de maşină. Chiar şi aşa, a rămas în Cartea Recordurilor, lungimea maximă a unghiilor sale fiind măsurată la 8,65 metri.

8. Suresh Joachim

Este recordmanul recordurilor, acest bărbat din Sri Lanka doborând peste 60 de recorduri mondiale, în diferite ţări. Ultimul dintre ele a fost acela să bată mingea de baschet în continuu, timp de 24 de ore. Între altele, el a mers în jos şi-n sus pe scările rulante într-un mall din Australia parcurgând distanţa totală de 225,44 km, iar la nunta sa din 2003 a avut un număr record de cavaleri de onoare, 47, în timp ce numărul domnişoarelor de onoare a fost de 79, tot un record.

7. Lee Weir

Acest neo-zeelandez de 28 de ani a făcut o manie pentru desenele animate şi a devenit omul care are pe corp cele mai multe tatuaje cu personaje din benzi desenate. De fapt, Lee Weir este un fan al familiei Simpson, iar vara trecută cei de la Guinees Book i-au numărat pe corp 41 de tatuaje cu Homer Simpson în diferite ipostaze, astfel că i-au omologat recordul.

 

6. James Brown

Acest englez din Nottingham are o pasiune cărora multora nu le-ar trece prin cap că ar putea să o dezvolte cineva. El este înnebunit după aspiratoare şi are în colecţie mai multe decât magazinele de specialitate. De fapt, impresionanta sa colecţie cuprinde 322 de modele diferite. Interesul său pentru aspiratoare a apărut încă de la vârsta de 4 ani, însă primul aspirator l-a primit abia la 12 ani. În colecţia sa se află şi aspiratoare rare, cum ar fi mărcile Kirby, Scott sau Fetzer.

5. The Guy Hiang

O bizarerie mai mare cu greu poate fi imaginată. Acesta este omul cu cele mai multe rotaţii pe minut, la propriu, el învârtindu-se de 141 de ori în 60 de secunde, cu ajutorul unei maşini de găurit fixate în tavanul unui apartament. Hiang trebuie să fie tare mândru de performanţa sa, atâta vreme cât a fost omologată şi de cei de la Cartea Recordurilor.

4. Linsey Lindberg

Este cea mai puternică femeie din lume, dar afişează acest lucru într-un mod destul de dubios. Spre exemplu, în Cartea Recordurilor este trecută ca fiind femeia care a zdrobit cele mai multe mere cu bicepşii, într-un minut. Numărul acestora a fost de 10.

3. Ashrita Furman

Este un record-breaker, fiind deţinătorul a aproape 200 de recorduri consemnate în Guiness Book. Nu mai departe de vara trecută a creat cea mai lungă ghirlandă de flori din lume, care are o lungime totală de 7,3 km şi o greutate de 1,7 tone. Între altele, a efectuat 27.000 de sărituri cu mâinile deasupra capului şi picioarele depărtate, a ţinut în balans pe un singur deget un tac de biliard timp de şapte minute în faţa piramidelor din Egipt, a participat la o cursă de alergări contra unui iac în Mongolia şi a stabilit recordul mondial de viteză pe o milă, deplasându-se sărind pe o minge de mari dimensiuni, de-a lungul Marelui Zid Chinezesc.

2. Majed Al-Malki

Aceste sirian este cunoscut ca omul care a reuşit să bage în gură cei mai mulţi scorpioni, vii, 22 şi să-i mănânce în 20 de secunde. „Dintotdeauna hobby-ul meu a fost să mănând scorprionii de vii”, explică el, adăugând că la fiecare masă consumă cel puţin 50 de astfel de insecte mortale. „De-a lungul vremii am mai mâncat şi vreo 10 şerpi”, mai spune sirianul de 45 de ani.

 

1. Michele Santelia

Este deţinătorul unuia dintre cele mai ciudate recorduri din istoria Guiness Book, cele mai multe cărţi scrise cu cuvinte inversate. Mai exact cuvinte scrise de la sfârşit la început şi nu inversiuni. 67 de cărţi a scris aşa. Mai exact: 3.663.324  de cuvinte, 20.680.060 de caractere, 266.741 de paragrafe şi 516.498 de rânduri.