Ciutacu îi desființează pe Tolontan și Țepelin: „Nu poți să ai contracte, de publicitate sau de imagine, inclusiv pe persoană fizica, cu casele de pariuri și să susții că sunt o mafie; ceea ce tu nu ai probat”

Victor Ciutacu șterge pe jos cu Cătălin Tolontan și Cătălin Țepelin, în contextul scandalului dintre cei doi coordonatori ai Libertatea și GSP și patronii trustului Ringier.

04 oct. 2023, 14:52
Ciutacu îi desființează pe Tolontan și Țepelin: „Nu poți să ai contracte, de publicitate sau de imagine, inclusiv pe persoană fizica, cu casele de pariuri și să susții că sunt o mafie; ceea ce tu nu ai probat”

Victor Ciutacu șterge pe jos cu Cătălin Tolontan și Cătălin Țepelin, în contextul scandalului dintre cei doi coordonatori ai Libertatea și GSP și patronii trustului Ringier.

„Nu poti sa ai contracte, de publicitate sau de imagine, inclusiv pe persoana fizica, cu casele de pariuri si sa sustii ca sunt o mafie; ceea ce tu nu ai probat. Cu mafia nu te asociezi si punct. Nu-i speli banii prin activitati comerciale licite.

Nu poti sa joci la pariuri si sa sustii ca ele sunt o mafie. Nu investesti in afacerea mafiei, nu scoti bani de la mafie.

Politica editoriala ti-o decizi singur doar pe banii tai. Nu santajezi patronatul in privinta politicii comerciale si de personal. Daca oricare dintre cele trei politici nu iti convine si esti valoare, pleci. Nu stai sa-l balacaresti in propria-i afacere, sa scoti despagubiri de plecare si sa-i golesti redactia.

Nu il acuzi aluziv de intruziune si presiuni. Spui direct cine, ce, unde, cum, cand, de ce. Si, eventual, pentru cat…”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Citește și Derapaj deontologic ireal! Cătălin Tolontan a luat prizoniere două publicaţii ale Ringier şi îi atacă pe patronii elvetieni pe prima pagina din tabloidul Libertatea si GSP! I-a pus pe toţi jurnaliştii să protesteze ca el sa nu fie concediat!

Scandalul a pornit după ce, cu o zi în urmă, Cătălin Țepelin, a fost demis din postul de redactorul – sef al GSP, după 20 de ani de activitate. „Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin, a părăsit astăzi redacția după o decizie a patronilor elvețieni ai Ringier”, a anunțat, marți, Cătălin Tolontan.

Prima reacție a lui Cătălin Țepelin:

„Capul sus! Mă despart azi de Gazeta Sporturilor după 20 de ani cât o viață de om. Despărțirea este neașteptată și nu s-a născut din voința mea, ea a fost propusă de acționarii Ringier Sportal, compania care deține Gazeta Sporturilor din 2018, și motivată prin clasicele „nepotrivire de caracter, viziune diferită asupra dezvoltării, rezultate etc”. În opinia mea însă, ruptura a fost provocată de faptul că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”, a transmis Cătălin Ţepelin.

Cătălin Tolontan: „Nu cedăm pentru că nu e o alegere”

Cătălin Tolontan e hotărât să se răzbune pe patronii grupului Ringier, iar o primă mișcare a fost să convingă un grup de aproximativ 70 de angajați să se implice într-un protest agresiv, atacând pe primele pagini ale publicațiilor Libertatea și GSP o parte dintre patronii și acționarii Ringier, cei care îi plătesc. Asta după ce la întâlnirea cu acționarii Ringier, care a avut loc în luna august a acestui an, i s-a transmis ferm că la prima abatere va fi dat afară. Primul a fost Cătălin Țepelin, iar Tolontan se așteaptă în orice moment ca el să fie următorul.

Citește și Cătălin Tolontan își anunță inevitabila demitere de la Ringier! „Mâine o să mă dea afară și pe mine! Mihnea Vasiliu ne-a avertizat că o să vină după noi!” Jurnalistul îi amenință pe patronii elvețieni cu „dezvăluiri și probe”

„Vom vedea ce e de făcut în continuare! Sunt mai multe mijloace legale în funcție, bineînțeles, și de felul în care va acționa mai departe grupul Ringier. Au venit, au vorbit, colegii mei au spus tot ce au avut pe suflet. Au plecat, urmează să vină și zilele următoare, vom vedea în continuare. Nu cedăm pentru că nu e o alegere. Când și-a dat Mihea Vasiliu demisia, nu am avut probe și nu am putut publica absolut nimic, dar el ne-a spus: O să vină după voi. Adică după voi, cei din editorial, și da, din păcate s-a confirmat. Au venit după redactorul – șef al Gazetei Sporturilor, după Cătălin Țepelin”, a declarat Tolontan la Euronews.

 

 

 

 

 


Calendar 2024
Calendar 2024