Civili irakieni găsiţi morţi în apropiere de Mosul

Zeci de civili irakieni au fost găsiți morți în apropiere de Mosul. Corpurile ciuruite de gloanțe a zeci de civili irakieni au fost găsite în apropiere de orașul Mosul de forțele de securitate irakiene, a afirmat marți Consiliul ONU pentru drepturile omului.

25 oct. 2016, 16:11
Civili irakieni găsiţi morţi în apropiere de Mosul

Corpurile ciuruite de gloanțe a zeci de civili irakieni au fost găsite în apropiere de orașul Mosul de forțele de securitate irakiene, a afirmat marți Consiliul ONU pentru drepturile omului, relatează DPA.

Forțele guvernamentale, sprijinite de luptători kurzi și coaliția forțelor aeriene condusă de SUA, a început o campanie săptămâna trecută pentru a-i alunga pe militanții Stat Islamic din Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak și bastionul grupării jihadiste din această țară.

Consiliul ONU pentru drepturile omului a avertizat că se pare că jihadiștii Stat Islamic masacrează civili, în condițiile în care mii de persoane încearcă să scape din Mosul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Bătălia pentru Mosul: Val fără precedent de raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic

Circa 70 de corpuri cu răni provocate de gloanțe au fost descoperite în satul Tulul Naser, a afirmat Consiliul ONU, avertizând însă că este dificil să verifice în mod independent atrocitățile comise în Irak.

În satul al-Safina, situat la aproximativ 45 de kilometri de Mosul, ONU a afirmat că 15 civili au fost uciși de SI pe 19 octombrie. Corpurile lor au fost aruncate într-un râu. În același sat, șase persoane ar fi fost legate de un vehicul și au fost târâte până au murit, a precizat consiliul.