Clasamentul s-a schimbat: Cine este cel mai BOGAT OM din LUME în 2013

Fondatorul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Microsoft, Bill Gates, se situează pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni din lume, după Bloomberg Billionaires Index, detronându-l astfel pe magnatul mexican al telecomunicaţiilor Carlos Slim, cel mai bogat om din lume în 2010-2012.

17 mai 2013, 05:49

Averea lui Gates, potrivit Bloomberg, se cifra joi, la 16:00 (ora New York-ului), la aproximativ 72,7 de miliarde de dolari, cu 550 milioane mai mult decât cea înregistrată de cel mai apropiat rival al său Carlos Slim, potrivit Agerpres.

Anul acesta, activele lui Bill Gates au crescut cu aproximativ 10 miliarde de dolari. Numai joi acţiunile Microsoft au crescut cu 28% şi au atins nivelul maxim din ultimii cinci ani.

Citeşte şi Un cunoscut MILIARDAR şi-a deschis cont de TWITTER: Poţi învăţa şi un cimpanzeu bătrân să se strâmbe

În aceeaşi perioadă de timp, Slim a pierdut aproape 2 miliarde de dolari, ca urmare a unei decizii a Congresului mexican, care în luna martie a operat modificări în reglementarea pieţei de telecomunicaţii. După realizarea respectivei reforme, compania America Movil, controlată de Carlos Slim, nu poate deţine mai mult de 50% din piaţa mexicană, deşi anterior a avut monopol deplin pe acest segment. Averea lui Slim era evaluată joi la 72,1 miliarde de dolari.

Pe locul trei în clasamentul Bloomberg se situează în continuare cunoscutul investitor american Warren Buffett, care în epocă l-a detronat pe Bill Gates de pe prima poziţie a topului celor mai bogaţi oameni din lume. Astfel, Gates a condus acest clasament din 1995 pe durata a 13 ani până în 2008, când Buffet i-a luat locul. În 2009, Gates a reuşit să-şi recâştige titlul.

Citeşte şi Vrea să-i ia banii lui BILL GATES: A inventat dispozitivul de ATAŞARE rapidă a PREZERVATIVELOR VIDEO

Cei mai bogaţi 100 oameni din lume, după rezultatele anului 2012, înregistrau o avere combinată de 1,9 trilioane de dolari, cu 242 de miliarde de dolari în plus faţă de anul precedent. Evaluarea Bloomberg se actualizează zilnic de la începutul anului 2012. Iniţial, clasamentul includea doar 40 de personalităţi, dar de la 23 ianuarie 2013 publicaţia realizează un top al celor mai bogaţi 100 oameni din lume.

Citeşte şi Averea lui Bill Gates s-a apropiat de cea a lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume