Nuţu Cămătaru, eliberat condiţionat în baza recursului compensatoriu

Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru și condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni cu violență, a fost eliberat condiționat, după ce a beneficiat de legea recursului compensatoriu. Interlopul a executat un an și câteva luni din pedeapsă și a fost eliberat după ce Judecătoria Găești a admis propunerea formulată de Penitenciarul Găești, unde Cătămaru era închis pentru șantaj.

12 mart. 2019, 07:24
Nuţu Cămătaru, eliberat condiţionat în baza recursului compensatoriu
Nuțu Cămătaru fusese condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare după ce judecătorii au decis să contopească ultima pedeapsă cu altele pe care le primise în mai multe dosare în care judecătorii i-au dat închisoare cu executare. El fusese condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De-a lungul timpului, Nuțu Cămătaru a făcut mai multe cereri de eliberare condiționată, însă deși erau admise de magistrații judecătoriei, erau respinse la tribunal după recursul procurorilor, scrie spynews.ro. Liderul interlop este acum așteptat acasă după ce Judecătoria Găești a fost de acord cu hotărârea Comisiei de eliberare condiționată de la Penitenciarul Găești, care a stabilit că Nuțu Cămătaru, pe numele său adevărat Ion Balint, poate fi eliberat condiționat.

Citeşte şi Nuţu Cămătaru rămâne după gratii. Tribunalul Prahova a respins propunerea de eliberare condiţionată

De data aceasta, eliberarea lui Nuțu Cămătaru nu a mai fost una spectaculoasă.

În 2010, când acesta a fost eliberat dupa 6 ani petrecuți în spatele gratiilor pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată, interlopul a părăsit penitenciarul pe un cal negru, urmat de 100 de porumbei eliberați spre cer.