Claudia Nechita a pierdut meciul din „sferturi” cu Sena Irie şi ratează medalia la JO 2020

Claudia Nechita a pierdut, miercuri, meciul cu japoneza Sena Irie, din sferturile de finală ale categoriei 57 kg de la turneul feminin de box al JO 2020.

28 iul. 2021, 11:35
Claudia Nechita a pierdut meciul din „sferturi” cu Sena Irie şi ratează medalia la JO 2020

Claudia Nechita a pierdut meciul din „sferturi” cu Sena Irie. Japoneza a fost desemnată câştigătoare în toate cele trei runde, cea mai strânsă repriză fiind prima.

  • Înfrângere pentru Nechita! Irie Sena, învingătoare la decizie
  • a doua repriză mai echilibrată, în care Irie Sena a fost mai incisivă. Arbitri i-au acordat repriza sportivei din Japonia
  • prima repriză: Claudia Nechita, la conducerea meciului, a punctat mai bine decât adversara în prima repriză, dar arbitrii au văzut altfel

Claudia Nechita a pierdut meciul din „sferturi” cu Sena Irie

Claudia Nechita (27 de ani) a învins-o pe somaleza Ramla Ali, în optimile de finală ale categoriei 52 kg. Decizia a fost în unanimitate, iar sportiva noastră a intrat în istorie! Este prima femeie din România care a câștigat un meci de box la Jocurile Olimpice. Sena Iria, din Japonie, a trecut în sferturile de finală de tunisianca Kholoud Moulahi, care pleca mare favorită. Pe buletinele de arbitraj lucrurile stau însă altfel: „Învingătoare prin decizie unanimă, Sena Irie!”.

Ștefan Berariu, declarația zilei după argintul de la JO 2020. „Am dovedit că avem… Le avem foarte mari!”

Claudia Nechita s-a calificat la JO 2020 după ce a trecut în turneul preolimpic de la Paris de o fostă campioană mondială. În limitele categoriei 57 de kilograme, românca a înfruntat-o în „optimi” pe nemțoaica Ornella Wahner, campioană mondială în 2018. A fost o victorie în unanimitate!