Claudio Zambon, fostul patron al lui Poli Timişoara, trimis în judecată pentru DELAPIDARE

Claudio Zambon a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind acuzat de delapidare.

16 feb. 2016, 12:37
Claudio Zambon, fostul patron al lui Poli Timişoara, trimis în judecată pentru DELAPIDARE
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti anunță că a dispus trimiterea în judecată a lui Claudio Zambon, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: inculpatul Zambon Claudio, în calitate de administrator al SC FOTBAL CLUB POLITEHNICA TIMIȘOARA S.A., în baza aceleiași rezoluții infracționale, în datele de 16.09.2004 și 27.12.2004 și-a însușit în interes personal sumele de 365.000 euro, respectiv 150.000 euro din totalul sumei de 600.000 de euro pe care echipa de fotbal italiană AC Perugia a transferat-o prin Lega Nazionale Professionisti în conturile clubului timişorean menționând că sumele reprezintă rambursarea unui împrumut, deși în realitate nu au existat contracte de creditare a societăţii de către inculpat care să justifice cele două transferuri bancare.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Claudio Zambon a fost patron al lui Poli Timişoara până în 2010. Atunci, Zambon a cedat palmaresul, culorile şi marca lui Marian iancu, patronul celor de la FC Timişoara. Gruparea lui Zambon şi-a suspendat activitatea, iar cea a lui Iancu a devenit Poli Timişoara.