Claudiu Crăciun (mişcarea „Uniţi Salvăm”) a bătut palma cu Vasile Blaga

Claudiu Crăciun, liderul informal al mişcării "Uniţi Salvăm", a bătut palma cu Vasile Blaga (şeful de campanie al ACL) pentru a-l ajuta pe Klaus Iohannis în următoarele două săptămâni, în schimbul unei funcţii în ACL, după alegeri.

05 nov. 2014, 13:33

În acest sens, reţeaua naţională Uniţi Salvăm urmează să fie folosită politic de PDL şi Vasile Blaga, cu scopul de a scoate românii pe stradă în manifestări anti-Ponta. Primele dovezi ale acestei înţelegeri au apărut deja, dat fiind că PDL se laudă în ţară că scoate oamenii în stradă pentru campania lui Iohannis. Tema pe care s-a căzut de acord este votul din diaspora, iar mai multe organizaţii de tineret PDL şi chiar PNL din ţară îşi invită membrii pe reţelele de socializare să umple rândurile de protestatari (dovezi foto Facebook).

Reţele de PDL-işti, ascunşi în spatele unor ONG-uri, strâng concomitent liste de susţinători pentru mitinguri pretins „civice”. Până la acest moment, mişcarea „Uniţi Salvăm” a stat la distanţă de mişcările de pe scena politică, promovându-se drept „platformă civică, independentă de sistemul de partide politice, parte a societății angajate în viața publică. Uniți Salvăm are ca misiune construcția și consolidarea unei societăți pluraliste.”

Acesta este şi motivul pentru care Klaus Iohannis a preluat tema protestelor organizate de români în ţară, după ce luni la prânz a recunoscut că a „uitat” de „problema” din diaspora. Strategia celor din ACL este aceea de a-l lipi pe Klaus Iohannis de posibilele mişcări stradale, pentru ca acesta să poată poza ulterior drept unic reprezentant politic al acestor proteste.