Claudiu Manda: Comisia SRI vrea o linie securizată pentru audierea lui Sebastian Ghiţă

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI dorește crearea unei linii securizate pentru audierea omului de afaceri Sebastian Ghiță, aflat în Serbia, a declarat marți președintele comisiei, Claudiu Manda.

26 sept. 2017, 17:01
Claudiu Manda: Comisia SRI vrea o linie securizată pentru audierea lui Sebastian Ghiţă

„Am avut o discuție în cadrul comisiei. Toți membrii comisiei sunt de acord cu posiblitatea de a-l audia pe domnul Sebastian Ghiță. Mâine vom transmite către SRI, STS și ORNISS solicitarea de a purcede la chestiunile tehnice. Înțeleg că, în acest moment, nu există o linie securizată ORNISS care să ne permită o audiere video, urmând să vedem dacă se poate face și cât mai repede o asemenea linia securizată. Colegii au spus că ar trebui să existe o solicitare scrisă, video, audio prezentată de domnul Ghiță că ar dori să vină la comisie”, a afirmat Manda, la finalul unei ședințe a Comisiei SRI.

El a adăugat că s-a discutat și despre posibilitatea deplasării în Serbia pentru audierea omului de afaceri. „Am avut această discuție. E foarte greu să porți o discuție, care are caracterul despre care v-am spus (secret de stat — n.r.) într-o țară străină. Cine ne poate pune la dispoziție o sală securizată în care să purtăm o astfel de discuție?”, a explicat președintele Comisiei SRI, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, a existat și o posibilitate ca Sebastian Ghiță să transmită un material scris comisiei.