Claudiu Manda, propus ministru delegat al Bugetului

Premierul Victor Ponta va propune, vineri, ca deputatul PSD Claudiu Manda să ocupe funcţia de ministru delegat pentru Buget iar Rozalia Biro (UDMR) să se ocupe de Ministerul Culturii.

31 iul. 2014, 18:41
Claudiu Manda, propus ministru delegat al Bugetului

Rozalia Biro şi Claudiu Manda ar putea fi noii membri ai Guvernului Ponta. „Claudiu Manda este un deputat tânăr, care din 2004 a lucrat numai la Comisia de buget finanţe. După episodul în care doamna Petrescu a fost atacată, lovită, umilită în toate felurile, am zis că trebuie să aduc şi mai mulţi tineri în Guvern şi voi promova în continuare oameni tineri. Unii vor confirma, alţii nu. Tinereţea în sine nu este un argument. (…) Când a fost vorba la Transporturi, am adus un om experimentat – domnul Rus. La partea de buget şi finanţe este o echipă mai tânără pentru că zona de buget-finanţe este una dintre cele mai nereformate din România în 25 de ani. Este o mare provocare”, a spus Victor Ponta, joi seară, la Digi24.

Actualul ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a fost numit viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Postul de la Cultură a devenit vacant după ce Kelemen Hunor s-a retras din toate funcţiile deţinute în Cabinetul Ponta – ministru al Culturii şi vicepremier.