Claudiu Năsui a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu măsurile de relaxare: „Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină”

Claudiu Năsui a făcut anunţul. Ministrul Economiei a vorbit despre măsurile de relaxare pe care Executivul le pregătește, dar și despre regulile care se aplică în cazul persoanelor ce vor să călătorească în România.

07 mai 2021, 16:40
Claudiu Năsui a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu măsurile de relaxare: „Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină”

Claudiu Năsui a făcut anunţul. Referitor la regulile care se aplică în cazul în care cetățenii străini ajung în România, ministrul Economiei a precizat că nu vor sta în carantină dacă sunt vaccinaţi sau se află în perioada de 90 de zile, de când au avut Covid.

Citeşte şi: Claudiu Năsui nu exclude o demisie a miniştrilor USR: „Trebuie luată o decizie în forurile de conducere USR-PLUS. Florin Cîţu nu mai are susţinerea noastră”

Claudiu Năsui a făcut anunţul

Ne dorim ca românii să poată să meargă oriunde în vacanță, dar și ca cetățenii altor state să poată veni ușor în România și să își petreacă vacanța aici. (…) Lucrurile merg în direcția revenirii progresive la normalitate.

Regulile au fost stabilite de CNSU. Dacă o persoană este vaccinată, prin vaccinare înțelegem că trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la a doua doză, nu intră în carantină, fie că e cetățean român sau străin.

Dacă o persoană a avut boala COVID-19, în ultimele 90 de zile, dar nu în ultimele 14,  adică dacă nu este în continuare bolnavă, poate intra în țară fără carantină. Practic este un lucru comunicat și pentru turiștii români.

Spre exemplu dacă se duc într-o țară care, la momentul plecării nu se află pe lista galben, dar în timpul sejurului, din păcate, ea trece pe lista galbenă, cele două categori despre care v-am spus, se pot întoarce în țară fără carantină„, a explicat Claudiu Năsui la Antena 3.

Claudiu Năsui dă vina pe Guvernul Orban

Ministrul Economiei numit de USR a criticat precedentul Guvern condus de Ludovic Orban, din care făcea parte şi Florin Cîţu, pentru că firmele europene nu pot accesa granturile europene, prin intermediul măsurilor 1, 2 şi 3. Claudiu Năsui a dat de înţeles că motivul întârzierii aplicării scheme de sprijin este faptul că „acele măsuri promise nu aveau finanţare europeană”.

Claudiu Năsui (USR) a lansat un atac la adresa fostei guvernări PNL, care a fost condusă de Ludovic Orban şi în care Florin Cîţu, actualul premier, a fost ministru al Finanţelor. Întrebat de ce nu pot fi încă accesate granturile europene prin măsurile 1, 2 şi 3, ministrul  Economiei, Antreprenoriatului și Turismului l-a criticat implicit pe precedesorul său, Virgil Popescu.

Avem nişte blocaje cu care a fost foarte deschis şi transparent care vin faptul că acele măsuri promise nu aveau finanţare europeană. Nu e suficient să dai un OUG în care să spui că UE ne va da bani. Pentru acest lucru, trebuie să ai un contract de finanţare, lucru pe care aceste măsuri nu le-au avut şi de aici şi întârzierile”, a declarat Claudiu Năsui, în cadrul unei dezbateri organizate de Profit.ro.


loading...
Partenerii noștri