Claudiu Năsui a trecut în declaraţia de avere sute de mii de lei în acţiuni. De ce se împotrivesc liderii USR măsurilor guvernului Ciolacu

Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al economiei în guvernul Forin Cîţu, are investiţii în acţiuni Banca Transilvania de 101.281 de lei şi părţi sociale la Muntenia Global Invest în valoare de 167.800 de lei, potrivit declaraţiei de avere depuse la 31 mai 2023.

07 aug. 2023, 16:31
Claudiu Năsui a trecut în declaraţia de avere sute de mii de lei în acţiuni. De ce se împotrivesc liderii USR măsurilor guvernului Ciolacu

Companiile la care Năsui deţine acţiuni sunt lideri de piaţă şi printre cele mai bune performere la Bursă. Banca Transilvania este cea mai mare instituţie de credit din România, în timp ce Muntenia Global Invest este o societate de brokeraj, pe locul 17 în primele şapte luni din 2023 la Bursa de Valori Bucureşti, cu o cotă de piaţă de 0,13%.

Pe de altă parte, Năsui mai deţine 80% din Bio Carpatherra, aport de părţi sociale în valoare de 800 de lei, restul de 20% fiind deţinut de Simion Ştefan Năsui. Potrivit codului CAEN, activitatea firmei înregistrată în Maramureş este „Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”, potrivit ZF.

În acest context, există suspiciuni privind faptul că Dan Barna, Claudiu Năsui și Cătălin Drulă sunt critici la adresa măsurilor luate de guvern, tocmai pentru că totul ar avea ca ”bază de fundamentare” chiar averile pe care liderii USR le-au acumulat de-a lungul timpului şi pe care, acum, ar încerca să le protejeze.

Cătălin Drulă, președintele USR, a acuzat coaliția de guvernare că nu are ”respect pentru afacerile cinstite”. La rândul său, vicepreședintele Claudiu Năsui a amenințat că măsurile de austeritate ”vor ucide microintreprinderile din România”, în pofida faptului că țara noastră are cele mai multe facilități fiscale din Europa.

Cătălin Drulă, președintele USR, acuză că ”măsurile denotă o lipsă de respect față de mediul privat”. Deputatul Drulă deține acțiuni în valoare de 12 milioane de lei, iar anual încasează dividende de pe bursă, astfel că ar fi direct afectat de creșterea impozitelor.

În aceeași situație se află și Dan Barna, fostul președinte al Uniunii Salvați România, acesta reușind să strângă o avere de peste 2,2 milioane de lei. Totodată, Dan Barna deține trei apartamente.

Citeşte şi: Milionarii din USR ies la atac după creşterea taxelor pe dividende şi case de lux. Cei mai bogaţi politicieni români, deranjaţi de măsurile luate de Guvernul Ciolacu