Claudiu Năsui îl face praf pe Florin Cîţu: „E total deconectat de realitate. A făcut mai mult răi mişcării reformatoare decât Dragnea şi 1.000 de PSD-şti”

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR-PLUS Claudiu Năsui l-a atacat, vineri, pe premierul Florin Cîţu, despre care spune că este ”total deconectat de realitate”, după ce acesta a declarat că moţiunea de cenzură are 50% şanse să nu treacă.

01 oct. 2021, 15:16
Claudiu Năsui îl face praf pe Florin Cîţu: „E total deconectat de realitate. A făcut mai mult răi mişcării reformatoare decât Dragnea şi 1.000 de PSD-şti”

Claudiu Năsui a mai scris că premierul Cîţu, odată ajuns la putere, s-a comportat exact ca adversarii din PSD, promovând în partid membrii apropiaţi lui şi oferindu-le sinecuri, diferenţa faţă de social-democraţi fiind că aceşti nu se declară „liberali”.

”Am văzut ultimul interviu al prim-ministrului. E total deconectat de realitate. Nu ştie de unde va scoate o majoritate, dar cumva zice că şansele sunt peste 50% să nu treacă moţiunea de marţi. Premierul are de ales între a vedea realitatea şi a trăi în povestea de partid. Povestea de partid este că el e superman. Realitatea este că a făcut mai mult rău mişcării reformatoare a României decât putea să o facă Dragnea, Dăncilă şi o mie de PSD-işti”, a scris Năsui, într-o postare pe Facebook.

El arată că, odată ajuns la putere, premierul Florin Cîţu ”şi-a încălcat toate promisiunile şi a ajuns să aplice acelaşi socialism de partid, cu sinecuri şi PNDL-uri, pe care l-a aplicat clasa politică de decenii”. ”Şi-a dat seama că e mai simplu să nu facă reforme (nu ai bătaie de cap) şi mai ales mai benefic personal. Mai bine dă cu sinecuri în toate direcţiile că oricum nu le plăteşte el. Le plătesc contribuabilii. Contribuabili asupra cărora vrea să crească taxele în curând. Doar nu l-aţi crezut când zicea că el nu creşte taxe? Diferenţa între el şi PSD este că PSD măcar nu se proclamă a fi „liberal”. Termen pe care îl pronunţă în exces, dar pe care îl contrazice cu fiecare OUG”, a arătat Năsui.

Claudiu Năsui: „Facturile la energie au luat-o razna şi nici nu a venit iarna”

Fostul ministru afirmă despre campania de vaccinare că este ”un eşec” pentru că premierul a vrut să o folosească pe post de campanie personală. ”Numărul de cazuri este într-o creştere fulminantă. Facturile la energie au luat-o razna şi iarna încă nu a început. Peste 80% din producţia de energie din ţara noastră întâmplându-se în companii de stat, ultra căpuşate de idioţi dar membri loiali de partid”, a mai spus Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR-PLUS, ”dacă moţiunea depusă de ei s-ar fi votat normal, până acum puteam avea deja un nou guvern”.

”L-a salvat domnul Ciolacu care a tergiversat şi amânat moţiunea până când a trecut congresul PNL. De ce? Aici sunt două posibilităţi. Fie l-a rugat să facă asta domnul Iohannis, iar el, din varii motive, l-a ascultat. Fie din cinism pur. S-a gândit că e mai bine pentru PSD să-l facă pe el preşedinte la PNL, oricare ar fi preţul pentru ţară. La toate şedinţele birourilor permanente reunite (o structură de conducere a parlamentului), PSD a votat alături de PNL contra moţiunii. Acum domnul Ciolacu ne spune că „înainte de a fi PSD-ist, este român”. Ar fi fost bine să fie român înainte de a fi PSD-ist şi în ultima lună. E bine că este măcar acum”, a afirmat el.

Citeşte şi: Dacian Cioloş dă vina pe Cîţu şi primari pentru tragedia de la Constanţa: „Vlad Voiculescu şi Ghinea au mobilizat 50 de milioane de euro pentru investiţii de urgenţă, dar nu au fost ceruţi de autorităţile locale”