Claudiu Năsui, vești mari pentru reprezentanții HoReCa. ”Un sector care a suferit enorm în pandemie”

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, are planuri mari cu sectorul HoReCa. În curând, acesta va fi domeniul în care ar urma să se producă numeroase modificări.

01 aug. 2021, 15:16
Claudiu Năsui, vești mari pentru reprezentanții HoReCa. ”Un sector care a suferit enorm în pandemie”

Invitat în emisiunea Ora de Profit.ro, de la Prima Tv, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a precizat că începând de anul viitor, este posibil ca în sectorul HoReCa să se aplice impozitul zero pentru plafonul reprezentat de salariul minim în venituri.

”Noi am împins inițial pentru agricultură, când am fost la discuțiile din ianuarie de la Vila Lac (locul ședințelor coaliției de guvernare – n.r.), dar acum, având în vedere toate caracteristicile sectorului HoReCa (…), un sector care a suferit enorm de mult în pandemie, cel mai afectat sector de pandemie, este un sector foarte bun în care putem face asta”, a declarat Claudiu Năsui, potrivit Profit.ro.

De asemenea, ministrul a declarat că argumentul esențial care l-a determinat să propună acest lucru a fost nivelul de salarizare din HoReCa.

”Nivelul salarial este destul de jos în HoReCa, ceea ce înseamnă că, iarăși, este un sector bun în care să facem această pilotare și, iarăși, e un sector afectat și de munca la negru, de acea faimoasă muncă la gri, care există în România tocmai din cauza acestei poveri fiscale foarte mari pe care statul o pune pe muncă și, iarăși, care ar putea să albească foarte mult din această industrie”, a mai spus Claudiu Năsui.

Totodată, Năsui a precizat că măsura urmează să fie decisă în coaliție.