Claudiu Târziu nu s-a vaccinat împotriva COVID. ”Nu vreau să fiu cobai. Să faci experiențe pe mine”

Co-președintele AUR a declarat la EVZ faptul că trebuie făcut un pas spre întoarcerea la realitate, iar acesta este reprezentat de eliminarea obligativății măștilor de protecție în spațiile deschise.

24 feb. 2021, 12:55
Claudiu Târziu nu s-a vaccinat împotriva COVID. ”Nu vreau să fiu cobai. Să faci experiențe pe mine”

Claudiu Târziu nu s-a vaccinat împotriva COVID. Co-președintele AUR se putea vaccina, însă a refuzat deoarece nu dorește să fie cobaiul companiilor care au fabricat vaccinurile COVID. Acesta a vorbit și despre amendamentul AUR prin care se solicită eliminarea măștilor de protecție din spațiile publice.

”Trebuie să facem un pas spre întoarcerea la realitate. Măștile pot duce la alte probleme de sănătate dacă sunt purtate mai multe ore, dacă nu sunt schimbate des, dacă nu sunt de calitate. Autoritățile spun că peste 90% din măști nu sunt eficiente. Noi nu suntem o aglomerație urbană care să stea unul lângă altul pe stradă. Noi nu vedem necesară purtarea măștii” , a declarat Claudiu Târziu la EVZ.

Claudiu Târziu nu s-a vaccinat împotriva COVID. Co-președintele AUR susține șeful DSU și-a uitat meseria de bază și recomandă purtarea măștii fără să țină cont dacă acestea fac sau nu bine. Acesta a declarat că majoritatea țărilor au renunțat deja la purtatul măștilor în toate spațiile publice.

”Domnul Arafat nu este virusolog, el conduce de pe poziția de medic ce urgență cel mult. El și-a uitat meseria de bază și spune că trebuie să purtăm măști fără să conteze dacă fac bine sau nu. El spune că trebuie să stam izolați, să avem restricții, ne-a interzis slujbele religioase, pelerinajele. Câte valuri o să mai inventeze ca să alimenteze unele conturi. Eu cred că există acest virus, dar o să se încheie” , susține co-președintele AUR.

Citește și: AUR vrea să scoată masca din spațiile publice: Nu există studii care să ateste că purtarea măştilor are aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii”

”În cele mai multe țări s-a renunțat la ideea de a purta masca oriunde, mai ales în țările nordice.  În Germania și alte state se impun măștile doar în spațiile extrem de aglomerate, noi suntem întotdeauna mai catolici decât papa. Acest Guvern a luat măsuri lăutărește, doar după ureche. De ce aș mai avea încredere?” , a mai precizat acesta.

”Nu m-am vaccinat pentru că nu vreau să fiu cobai. Atâta timp cât nu știu cât e valabil, dacă e valabil, dacă are un efect advers, ce efect. Sunt persoane care au murit sau care s-au infectat după vaccinare. Eu nu vreau să fiu cobai, eu mai aștept. Nu sunt antivaccin, sunt vaccinuri care în timp și-au dovedit eficiența, însă să faci experiențe pe mine și să îmi spui că îmi faci bine.