Traian Băsescu va fi invitat la Congresul PMP

Consiliul Executiv Naţional al PMP a decis ca depunerea candidaturilor la şefia partidului să se facă până la data de 28 ianuarie în baza unei moţiuni susţinută de minim 35 de membri, iar numărul delegaţilor la Congresul din 8 februarie să fie de 729. Traian Băsescu va fi invitat la Congresul PMP în care va fi aleasă noua conducere a partidului. 

20 ian. 2015, 12:05
Traian Băsescu va fi invitat la Congresul PMP

„Congresul va fi organizat la Palatul Parlamentului, începând cu ora 11.00„, a declarat secretarul general al formaţiunii, deputatul Clement Negruţ, la finalul Consiliului Executiv Naţional al partidului, scrie Agerpres.

Clement Negruţ a reamintit că luni, în cadrul Colegiului Naţional al PMP, s-a stabilit că depunerea candidaturilor la şefia partidului se va face în baza unei moţiuni.

„Deci vom avea o noutate în Statutul Partidului Mişcarea Populară, se vor depune moţiuni. Astăzi am stabilit termenul final de depunere al moţiunilor care va fi data de 28 ianuarie ora 12,00 la sediul PMP din strada Nicolae Iorga. Am stabilit, totodată, astăzi, numărul de delegaţi la congres care va fi 729 de delegaţi, membri ai PMP din toată ţara. S-a stabilit comisia de organizare şi de desfăşurare a congresului, formată din cinci persoane, care va analiza în data de 28 din punct de vedere al formei şi conţinutului statutar al moţiunilor, urmând ca organizaţiile judeţene să se pronunţe în termen de cinci zile asupra acestor moţiuni”, a declarat secretarul general al PMP.

Negruţ a adăugat că CEN al PMP a decis convocarea Colegiului Naţional în aceeaşi zi cu Congresul formaţiunii, în cadrul căruia va fi validat Statutul Partidului Mişcarea Populară.

Secretarul general al PMP a afirmat că intenţionează să candideze la şefia partidului în baza unei moţiuni. „În momentul de faţă este şi intenţia mea de a candida, cum este şi intenţia încă a câtorva colegi din PMP, dar categoric nu e o decizie luată. Este o intenţie, luaţi-o ca o declaraţie de intenţie„, a spus Negruţ.

Nu în ultimul rând, secretarul general al PMP a mai spus, întrebat în acest sens, că la Congresul formaţiunii va fi invitat să participe şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Noi, categoric, o să-l invităm pe domnul preşedinte Traian Băsescu la congres”, a mai declarat Clement Negruţ.