Click Aici. Facebook schimbă foaia cu cei care folosesc titluri ÎNŞELĂTOARE

Cea mai mare reţea de socializare din lume, Facebook, prin intermediul căruia media ajunge la consumatori a anunţat că va lua măsuri împotriva publicaţiilor care folosesc metoda titlurilor înşelătoare în goana pentru audienţă.

19 mai 2017, 09:11
Click Aici. Facebook schimbă foaia cu cei care folosesc titluri ÎNŞELĂTOARE

Titlurile care bombardează Facebook zilnic în goana după click-uri vor fi limitate. Cel puțin asta spune Facebook. Rețeaua socială care a permis ani de zile o astfel de practică anunță că va lua măsuri împotriva ştirilor cu titluri bombastice care sunt lansate pe reţeaua socială. Cum va face exact? Anunţul vine la o zi după ce gigantul digital a anunţat măsuri împotriva clipurilor live false.

Gigantul digital a implementat trei noi actualizări prin care – anunță ei – va putea depista şi retrograda în News Feed titlurile cu informaţii ascunse sau exagerate, scrie paginademedia.
Facebook dă exemple pentru două forme de clickbait vizate:

    “Titlurile care ascund informațiile interzic în mod intenționat detalii cruciale sau induc în eroare pe oameni, forțându-i să dea click pentru a afla răspunsul. De exemplu, un titlu precum „Când a privit sub pernă de canapea și a văzut asta…”

    Titlurile care exagerează detaliile poveştii cu un limbaj senzațional şi au tendința de a face povestea să pară un eveniment mai mare decât este într-adevăr. De exemplu, „WOW! Ceaiul de ghimbir este secretul tineretului veșnic. TREBUIE să vezi asta!”

Cum caută Facebook titlurile clickbait. Se face o listă cu sute de mii de titluri clasificate drept clickbait sau non-clickbait, pe două considerente separate: dacă titlul exagerează detaliile poveştii și dacă titlul ascunde informațiile.

O echipă de la Facebook revizuieşte mii de titluri folosind aceste criterii. Prin verificarea încrucișată a rezultatelor, sunt grupate seturi mari de titluri clickbait.

După acest proces, sunt identificate frazele utilizate frecvent în titlurile clickbait (și care nu sunt utilizate în alte titluri). „Acest lucru este similar modul în care funcţionează multe filtre de spam de la e-mail”, se arată în comunicat.

Cum vor fi afectate ştirile cu titluri de clickbait?

Mesajele cu titluri clickbait vor apărea mai jos în News Feed. „Editorii care se bazează pe titlurile de tip clickbait ar trebui să se aștepte ca distribuția lor să scadă”, spune Facebook.

    „Dacă o pagină întrerupe postarea ştirilor de clickbait și a titlurilor senzaționale, postările lor vor înceta să fie afectate de această modificare”, se mai arată în comunicat.

Va avea impact acest lucru asupra celorlalte pagini de facebook? “Anticipăm că, în urma acestor actualizări, majoritatea paginilor nu vor vedea modificări semnificative în distribuția lor în News Feed”, conchide reţeaua socială în comunicat.

Anunţul celor de la Facebook vine la o zi după ce gigantul digital a anunţat măsuri împotriva clipurilor live false, postate pe reţeaua socială cu scopul de a creşte vizibilitatea, într-un mod înşelător.