Clipe de coșmar pe Aeroportul Otopeni! Zeci de pasageri, îngroziți, după ce o aeronavă Wizz Air a ratat aterizarea

Pasagerii unei aeronave Wizz Air care efectua o cursă Bari-București au trecut prin clipe de coșmar, după ce pilotul a ratat aterizarea pe Aeroportul București.

21 iul. 2023, 22:31
Clipe de coșmar pe Aeroportul Otopeni! Zeci de pasageri, îngroziți, după ce o aeronavă Wizz Air a ratat aterizarea
Clipe de coșmar pe Aeroportul Otopeni

Clipe de coșmar pe Aeroportul Otopeni! După ce prima tentativă de aterizare a eșuat, aeronava s-a ridicat din nou în aer, moment în care pasagerii au început să se agite.

Citește și Alertă cu bombă la bordul unui avion pe aeroportul Otopeni. Aterizare de urgență, au intervenit echipele antitero

Clipe de coșmar pe Aeroportul Otopeni!

La scurt timp după incident, căpitanul aeronavei le-a transmis pasagerilor că incidentul s-a produs în urma unor probleme de pe pista de aterizare.

După ce a fost efectuat un ocol, aeronava a aterizat în cele din urmă la sol.

Din primele informații furnizate de reprezentanții Aeroportului Otopeni, incidentul ar fi fost provocat de o eroare de pilotaj care ar fi făcut ca, în cazul continuării primei manevre de aterizare, aeronava să nu poată opri înainte de capătul pistei.

Deși căpitanul aeronavei le-a transmis pasagerilor că ar fi existat unele probleme la pista de aterizare, reprezentații Aeroportului Otopeni susțin ca pista se prezenta în condiții perfecte la momentul aterizării.

În acest caz nu a fost deschisă nicio anchetă, iar avionul a plecat spre altă destinație, respectiv Dortmund.

Wizz Air oferă VOUCHERE pasagerilor dacă au curse întârziate sau anulate

Wizz Air a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, clarificări pentru pasagerii ale căror zboruri au suferit, în ultima perioadă, întârzieri semnificative sau anulări.

Reprezentanţii companiei Wizz Air afirmă, în contextul întârzierilor sau anulărilor curselor aeriene, că pasagerii au dreptul la vouchere pentru apă şi alimente, în cazul unor întârzieri mai mari de două ore. Atunci când ei sunt nevoiţi să aştepte mai mult de cinci ore, pot cere reprogramarea zborului sau rambursarea. Compania aminteşte că, în cazul curselor anulate sau redirecţionate, asigură cazarea pasagerilor peste noapte.

Wizz Air a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, clarificări pentru pasagerii ale căror zboruri au suferit, în ultima perioadă, întârzieri semnificative sau anulări.

Astfel, Wizz Air aminteşte că, în cazul întârzierilor care au rezultat într-o aşteptare de peste cinci ore, pasagerii au posibilitatea, prin intermediul call center-ului, să solicite reprogramarea zborului, în limita locurilor disponibile, să primească rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat, sub formă de WIZZ credit pentru rezervările viitoare, sau să le fie rambursată valoarea integrală a biletului.

În cazul anulărilor, pasagerii au aceleaşi opţiuni de reprogramare sau rambursare, pe care le pot accesa online. Pasagerii afectaţi de anulări îşi pot reprograma călătoria online gratuit pe zboruri ulterioare, în limita locurilor disponibile, accesând contul Wizz Air, conform instrucţiunilor comunicate în notificarea trimisă prin e-mail. Pasagerii care au nevoie de asistenţă pentru reprogramarea zborului Wizz Air pot contacta Centrul telefonic pentru asistenţă specială şi solicita ajutor la numărul de telefon cu tarif normal, indicat pentru fiecare ţară.

Reprezentanţii companiei susţin că pasagerii afectaţi de întârzieri semnificative sau de anulări sunt informaţi cu privire la orice modificare a zborului prin intermediul aplicaţiei mobile, prin SMS şi e-mail şi pot obţine asistenţă de la agenţii de handling din aeroport responsabili de zborul respectiv.

”De asemenea, compania aeriană recomandă rezervarea biletelor direct la Wizz Air, pentru a primi în timp util toate informaţiile necesare despre posibilele modificări şi ce acţiuni pot întreprinde pentru zborurile lor afectate, dar şi pentru a beneficia de soluţiile self-service rapide şi disponibile non-stop, aflate la dispoziţia pasagerilor”, scrie în comunicat.

Citește și Panică la bord! Avion Wizz Air, care a decolat de pe Otopeni, s-a întors de urgență în aeroport după 20 de minute