Clipe de groază pentru familia asistentei de 34 de ani din Baia Mare. A murit de COVID la câteva zile după ce a născut

Șoc în familia unei tinere asistente de doar 34 de ani. Cristina a fost infectată cu COVID și a murit la Spitalul de Urgență Baia Mare, la doar câteva zile după ce a născut prematur.

24 sept. 2021, 14:56
Clipe de groază pentru familia asistentei de 34 de ani din Baia Mare. A murit de COVID la câteva zile după ce a născut

Din nefericire, și fetița pe care Cristina o născuse prematur a decedat. Băimăreanca, asistentă medicală, nu era vaccinată și a fost confirmată pozitiv COVID-19 la internarea în spital.

Familia femeii acuză medicii că, de fapt, ei sunt vinovați de moartea Cristinei. Rudele susțin că i-au spus tinerei direct și fără menajamente despre decesul bebelușului și că șocul a fost atât de mare încât a murit și ea.

Cristina, nevaccinată și însărcinată în luna a opta, a mers la spital fiindcă a început să se simtă rău. Testul de COVID a ieșit pozitiv și a născut de urgență prin cezariană. Din nefericire, la câteva zile fetița a murit. Șocul a fost uriaș pentru tânăra mamă care a aflat de incidentul dureros de la medici, într-un mod inuman, după cum susține familia.

Pe certificatul de deces al femeii cauza este edemul pulmonar, stop cardio respirator. Asistenta avea și obezitate grad 1 cauzată de sarcina și diabet zaharat cauzat tot de sarcina.

„Era în gravidă în luna a opta. Era răcită și avea febră. Toate analizele ce le-a făcut au fost bune. Nu era vaccinată. A mers ziua următoare la spital, unde i-au făcut un test COVID ce a ieșit pozitiv. A fost internată cu pneumonie severă. Avea saturația de oxigen joasă iar medicii au convins-o să nască prin cezariană. Totul a fost în regulă iar nașterea fetiței a decurs bine. A doua zi fetița era bine la secția prematuri. A treia zi fetița a murit.

Ea era internată la ATI și medicii i-au spus direct că fetița i-a murit. Cum era și slăbită după naștere a intrat în șoc când a aflat iar în dimineața următoare a murit și ea. Cauza decesului surorii mele a fost stop cardio-respirator cauzat de infecția cu SARS COV2, edem pulmonar. Pe certificatul de deces al fetiței este scris tot stop cardio-respirator dar nu este scris să fi fost infectată cu COVID-19”, au povestit rudele asistentei.