Clipul oficial al Concursului Enescu 2016: Mesajul marelui compozitor, reînviat de Marcel Iureş VIDEO

Clipul oficial de promovare a Concursului Enescu 2016, lansat vineri, readuce la viață, cu vocea actorului Marcel Iureș, la 135 de ani de la nașterea marelui compozitor, un mesaj al autorului "Poemei Române": "Trăiește-ți visul!", anunță organizatorii evenimentului.

19 aug. 2016, 10:58
Clipul oficial al Concursului Enescu 2016: Mesajul marelui compozitor, reînviat de Marcel Iureş VIDEO

„‘Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt’, sunt cuvintele lui George Enescu, readuse la viață de cunoscutul actor Marcel Iureș în clipul oficial de promovare a Concursului Internațional George Enescu 2016 (3-25 septembrie, București). George Enescu și-a dorit să fie compozitor, în primul rând, și nu și-a abandonat nicio clipă visul de o viață. A visat și să-i ajute pe tinerii artiști să se afirme și le-a făcut pe amândouă. Urmând exemplul lui Enescu, Concursul George Enescu 2016 invită la o recunoaștere și sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. ‘Trăiește-ți visul!’ este provocarea pe care o lansează concursul celor 174 de tineri artiști din întreaga lume înscriși în competiție, precum și publicului care va participa la recitalurile și concertele de la Ateneul Român pentru a-i susține”, se arată în comunicatul OMA Vision, organizatorul evenimentului.

Pentru Marcel Iureș, „Enescu are o valoare de unicat”. „Ca om care se bucură de muzică, aș spune că participarea unui tânăr artist la Concursul Enescu este o încercare pentru care chiar merită să trăiești! George Enescu este unul dintre compozitorii care au făcut cultura muzicală europeană mai bogată, nu mai vorbesc de cultura românească. Enescu are o valoare de unicat. Așa că să îți încerci forțele sub o asemenea icoană reprezintă ceva în viață”, a declarat actorul Marcel Iureș.

În total, 174 de tineri artiști au fost selectați să intre în competiție, timp de 22 de zile, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Aceștia au fost selectați de juriul de specialitate dintr-un total de 317 tineri înscriși din 48 de țări, cu 40% mai mulți față de ediția 2014 a concursului.

De asemenea, evenimentul aduce pe scena Ateneului Român șase recitaluri extraordinare ale unor muzicieni consacrați, membri ai juriului, precum și ale câștigătorilor ediției trecute a Concursului Enescu — tineri aflați în plină afirmare în cariera internațională.

Concertul de deschidere a Concursului Enescu 2016, precum și Finala de Pian sunt deja sold-out, în timp ce pentru celelalte evenimente se mai găsesc bilete, acestea fiind disponibile în rețeaua Eventim.

Prețurile biletelor pentru Concursul Enescu 2016 variază între 40 și 50 de lei.